Tak vysoko jako právě teď nebyli prostějovští hokejisté v Chance lize mužů ČR už hodně dlouho. Minulou sezónou se hrozivě protrápili, v té aktuální se od začátku pohybovali okolo prostředku průběžného pořadí. Momentálně však díky dvěma výhrám za uplynulý týden a celkové šňůře tří vítězství v řadě za sebou poskočili na pěknou sedmou pozici – hned za arcirivala z Přerova!

Skvělým způsobem Jestřábi zvládli už středeční duel na ledě tabulkově poslední Kadaně. Mač byl sice první třetinu herně dost vyrovnaný, ale v jejím závěru hosté odskočili na 3:1, následně nasypali do domácí kasy další čtyři trefy za druhou část a nakonec outsidera rozstříleli 9:2. Chyběl kousek a jedenáct dní po Kolínu by se čepovala další desítka.

„Pořád tam byly z naší strany nedostatky, i když konečné skóre vypadá jasně a je pro nás velice dobré. Hlavně do poloviny utkání však soupeř neproměnil několik šancí, mančaft podržel gólman Ondra Bláha. My jsme dnes příležitosti naopak proměňovali a dali spoustu gólů. Většinu při hře pět na pět, navíc i tři z přesilovek díky tlaku do brány, dorážkám. Což je jedině dobře, zlepšenou hru v početní převaze potřebujeme,“ shrnul rozcupování Trhačů kouč LHK Jiří Šejba.

V sobotu Hanáci vyzvali na vlastním kluzišti Sokolov, na rozdíl od předchozího ročníku soutěže velmi nebezpečný. Baník své kvality potvrzoval a více než dvě periody držel vyrovnaný krok. Dlouho to vypadalo, že bitva dospěje až do prodloužení, ovšem pět minut před koncem za nerozhodného stavu 3:3 vsítil vítězný zásah probuzený kanonýr Lukáš Žálčík. Aby v power-play do opuštěné svatyně pečetil Tomáš Jandus na finálních 5:3. Předtím už dvakrát skóroval nadmíru produktivní Petr Mrázek, celé mužstvo Prostějova ovládla euforie.

„Dvě třetiny však náš výkon rozhodně nebyl v pořádku. V úvodní jsme měli zbytečná vyloučení, ve druhé kluci po gólu na 3:2 začali hrát hrozně benevolentně. Nebýt Ondry Bláhy v bráně, mohlo všechno vypadat dost špatně,“ viděl Šejba příčiny rovnocenného vývoje. Ten elhákáčko zlomilo na svou stranu povedeným závěrem. „Ve třetí části se hrálo velmi takticky. Bylo jasné, že kdo dá gól, ten asi vyhraje. Což jsme naštěstí byli my, kluci zvládli konec výborně. A za hokej, jaký předvádíme poslední zápasy, jsme si všechny body zasloužili,“ říkal hlavní trenér Prostějovanů spokojeně.

Nicméně jakékoliv uspokojení není podle něj ani trochu namístě. „Tabulka je namačkaná, hned tři celky za námi mají jen o tři body méně než my a další dva o šest. Využili jsme příznivějšího losu, jenže závěr základní části pak budeme mít hodně těžký, proto teď potřebujeme co nejvíc bodovat. Tím pádem si nesmíme dovolit žádné polevení nebo podcenění, jakákoliv zbytečná ztráta by nás mohla později mrzet. Určitě se chceme udržet v horní osmičce,“ zdůraznil Jiří Šejba.