Tradičně pikantní duel okořeněný sourozeneckými a kamarádskými vztahy uvidí hala Sportcentra DDM v pátek 8. prosince od 19.00 hodin. V prvoligové odvetě basketbalisté Prostějova přivítají Olomouc, kterou v prvním vzájemném utkání porazili o osmatřicet bodů.

„Bude to úplně jiný zápas. V Olomouci nám na začátku sezóny vyšlo prakticky všechno, dali jsme sedmnáct trojek. Soupeři chybělo několik důležitých hráčů, ti teď budou k dispozici. Čeká nás velká bitva,“ soudí prostějovský trenér Michal Pešta.

Mezi oběma městy putovala před nedávným časem celá řada hráčů z prostějovské sestavy. V sestavě soupeře dříve hrával Adam Klepač nebo Jakub Nosek. Z BCM Olomouc přišel Pavel Kaštil. Bývalým Orlem je pro změnu Erik Klepač.

„Hráči se dokonale znají. Spolu hráli třeba i univerzitní ligu za Univerzitu Palackého. Nemáme se čím překvapit. Bude to hodně zajímavé, věřím, že doma vyhrajeme. Bodovat ale potřebuje také náš protivník, který nám určitě chce oplatit výsledek z předešlého zápasu. O zápletku je postaráno,“ těší se na zápas Pešta.