Šestnácté pokračování krajské ligy Jihomoravského kraje a Zlína nabídne druhý vzájemný souboj dvou jasných vládců letošní sezóny. Bude i podruhé úspěšnějším celkem Kroměříž, která bude mít tentokrát výhodu domácího prostředí, nebo se podaří hokejistům SK Prostějov 1913 napravit porážku? O tom bude jasno v sobotu 9. prosince vpodvečer, protože duel startuje na Zimním stadionu v Kroměříži v 17.00 hodin.

Zatím se jedná o jasné dva vládce letošní soutěže. Kroměříž během ročníku ztratila jen bod, hosté zase jen právě s aktuálním soupeřem na domácím ledě. Náskok před pronásledovateli je tak velký a dá se očekávat, že oba celky se porvou následně i o možnost postupu, protože kvalita je jednoznačně odlišná oproti dalším klubům. Druhý vzájemný zápas může napovědět, jak na tom oba celky jsou už po více než polovině ročníku. První duel nabídl zajímavou podívanou, kterou pro sebe uzmuli hosté z Kroměříže, domů si odvezli cennou výhru.

„Myslím si, že nás čeká ještě náročnější duel, než tomu bylo v předchozím měření sil. Kroměříž bude mít výhodu domácího prostředí a oba celky už budou vyhranější, než tomu bylo při prvním měření sil. Navíc se už oba známe, takže i z tohoto pohledu už budeme daleko více vědět, co od sebe očekávat. Pevně doufám, že k soupeři pojedeme v co nejsilnější sestavě a že se pokusíme vrátit soupeři porážku z úvodního duelu. Moc dobře ale víme, že domácí vyhlásili postup jako cíl. A zatím ukazují, že to nebyly jen plané řeči. Pevně věřím, že to bude zápas kvalit vyšší soutěže. My uděláme vše pro to, abychom domů odvezli pozitivní výsledek,“ prozradil kouč eskáčka Michal Janeček.

Nedaleký soupeř, se kterým bojují hráči Prostějova o první příčku, bude jistě i lákadlem pro fanoušky, protože daleko to opravdu nemají. Sobotní podvečer je navíc ideálním časem. „Věřím, že si i fanoušci najdou cestu. Budeme se i jim snažit odvděčit co nejlepším výkonem,“ doplnil Janeček.