Třikrát stavěli policisté v noci 4. února ve Výšovicích totéž auto a pokaždé seděl za volantem někdo jiný. Všichni řidiči ovšem byli pod vlivem drog.

Poprvé hlídku ve Výšovicích zaujal Saab 9-3 se čtyřčlennou osádkou hodinu před půlnocí. Obcí se hnal značně nepřiměřenou rychlostí. Muži zákona se rozjeli za ním se zapnutými majáky a blikající výzvou STOP. Řidič však na výzvu k zastavení nereagoval a s policisty se honil přes několik obcí. Udělal ovšem chybu, když se oklikou vrátil do Výšovic, kde mu cestu zatarasila další hlídka.

„Při kontrole policisté zjistili, že třicetiletý muž z Břeclavi má vysloven zákaz řízení motorových vozidel,“ prozradil policejní mluvčí František Kořínek s tím, že následný test na návykové látky u muže prokázal požití marihuany a pervitinu.

O půl hodiny později stavěla ve stejné obci jiná policejní hlídka stejný automobil znovu. Nyní ho řídil devatenáctiletý mladík z Brna. Ten sice žádný zákaz řízení neměl, marihuanu a pervitin v krvi ovšem stejně jako jeho kolega ano.

Deset minut před půlnocí potom policisté znovu ve Výšovicích stavěli stejné vozidlo potřetí. Tentokrát seděla za volantem devatenáctiletá slečna. Ta už před testem na návykové látky avizovala, že aby se jí lépe řídilo, dala si před jízdou pervitin.

Všichni tři řidiči přišli na místě o řidičské průkazy a jsou podezřelí z přestupků proti zákonu o silničním provozu, za který jim hrozí až padesátitisícové pokuty. Nejstaršímu řidiči navíc hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi za maření výkonu úředního rozhodnutí.

„Čtvrtý spolujezdec, který byl ve vozidle, už se o řízení ani nepokoušel. Čtyřlístek seznal, že bude lépe pohybovat se po svých a odešel. Auto na místě zůstalo až do dalšího dne,“ prozradil policejní mluvčí Kořínek.