Lékař volejbalistek VK Prostějov Pavel Navrátil plní od začátku aktuální sezóny 2020/21 v hanáckém klubu nově i funkci covidového manažera odpovídajícího za plnění veškerých hygienických podmínek při domácích duelech UNIQA extraligy ČR a Českého poháru žen. Kromě toho si připisuje zajímavé zážitky rovněž jako jeden ze členů lékařského týmu fotbalistů Sigmy Olomouc.

„Například minulou sobotu jsem jel na prvoligové utkání do Mladé Boleslavi, ale ještě na cestě přišla zpráva, že se zápas ruší kvůli nezpůsobilému terénu. Takže v Chrudimi otáčka zpět a návrat domů,“ popsal Navrátil.

Ještě méně radostná byla jiná příhoda právě z tohoto střetnutí, nakonec dohrávaného v úterý 2. února. „Hodně živo bylo okolo faulu Marka Matějovského na Davida Housku, po němž měl David otevřenou i dost krvavou ránu na noze. Prostě úraz, došlo na šití a pět stehů. Konečně jsem jako doktor i něco prakticky dělal,“ pousmál se Pavel s oddechnutím, že Houska bude v pořádku. Při svém souběžném působení na dvou sportovních frontách si hodně „užívá“ jednu nezbytnou průvodní okolnost zdravotní současnosti. „Na koronavirových testech jsem byl dohromady už sedmnáctkrát,“ spočítal si Navrátil.