Když se na začátku června 2021 otevíralo rekonstruované sportovní hřiště na Sídlišti Svornosti v Prostějově, byla z toho velká sláva. Starou a děravou asfaltovou plochu nahradilo moderní hřiště za bezmála tři miliony korun. Brzy se oplocený sportovní „plácek“ stal velice oblíbeným místem pro amatérské basketbalisty, volejbalisty, nohejbalisty, tenisty a další sportovce. V zimě je však hřiště uzavřené, což někteří místní nelibě nesou.

 

„Zajímalo by mě, z jakého důvodu zůstává uzavřené hřiště na Sídlišti Svornosti ve Vrahovicích. Volala jsem na městskou policii ve tři hodiny odpoledne, aby ho otevřeli pro naše děti. Velmi stroze mi odsekli, že se jedná o rozhodnutí magistrátu, které vstoupilo v platnost 4. ledna,“ postěžovala si Iva Gajdošová z Vrahovic.

Přestože je chvályhodné, že děti chtějí sportovat i v zimě, ve Vrahovicích si budou muset počkat na příznivější roční období. Dětská hřiště na náměstí Spojenců a na Sídlišti Svornosti jsou určena pro provoz sportů, které je možno provozovat od jara do podzimu. V zimních měsících není možné bezpečně tyto sporty provozovat, hrozí nebezpečí úrazu dětí i dospělých osob a riziko poškození vybavení hřiště. Navíc odstraňování sněhu či ledu nebo bláta z mobiliáře či povrchů není možno zajistit v těchto klimatických podmínkách. Z tohoto důvodu byla hřiště do 15. března 2024 uzavřena,“ vysvětlila Petra Vymazalová, tisková mluvčí prostějovského magistrátu.