Olomoucký kraj v těchto dnech přijímá návrhy na nominace do ankety Ceny Olomouckého kraje za přínos v oblasti cestovního ruchu, a to v celkem pěti kategoriích. Nominovat můžete svá oblíbená turistická místa nebo zážitky. Nejzajímavější nápady budou odměněny. V loňském roce si odnesl první cenu v kategorii Nejlepší místo bez bariér Zámecký park Čechy pod Kosířem.

„Krásných míst je v Olomouckém kraji spousta, ale ještě více je turistů a výletníků, kteří je navštěvují. Budu proto velmi ráda za tipy a návrhy na nominace do jednotlivých kategorií právě od vás – turistů, kteří malebná místa a zajímavé cíle našeho kraje objevujete, prozkoumáváte a víte, kde vám bylo dobře a kam se chcete vracet,“ řekla Milada Sokolová, uvolněná členka Zastupitelstva Olomouckého kraje pro oblast vnějších vztahů a cestovního ruchu.

Nominaci na udělení cen cestovního ruchu může navrhnout kterýkoliv občan či organizace, a to do 31. března. Letos lze posílat tipy v těchto pěti kategoriích: Novinka v cestovním ruchu, Přírodní skvost, Živá tradice, Místo přátelské rodině a Destinace pro letní dovolenou.

Nominace zasílejte na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Pravidla a další důležité informace naleznete na webu cenykraje.cz.