Týden co týden policie informuje o množících se podvodech z virtuálního prostředí. Není se co divit, obzvláště v současné těžké době plné protikoronavirových opatření většina lidí nakupuje různé zboží přes internet. A úměrně s tím roste také počet „obchodníků“, které však lákají jen lehce nabyté peníze. Své o tom ví muž středního věku z Prostějovska, který naletěl podobnému podvodníkovi a přišel o statisíce korun.

 

V poslední době policisté řeší internetové podvody, jejichž oběti hlásily škody v jednotkách tisíců korun. Ovšem případ z předminulého týdne je úplně jiná káva! Vyznavač silných vozidel zabrousil na web a zlákala ho výhodná nabídka. Ta se přece nemůže odmítnout...

„O částku necelých 440 tisíc zřejmě přišel muž ve středních letech z Prostějovska, který si prostřednictvím internetového portálu objednal a zaplatil vozidlo Ford Ranger. Prostřednictvím e-mailu se s prodávajícím domluvil na podrobnostech o doručení vozu a platbě, která proběhla třiadvacátého února,“ informoval František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje pro Územní odbor Prostějov.

Muž se ale žádného auta nedočkal a vzápětí se nemohl ani dovolat či jinak kontaktovat člověka, se kterým byl na obchodní transakci dohodnut. „Po převodu peněz podle oznamovatele ustala veškerá korespondence a prodejce se odmlčel. Auto nikdo nedoručil a zřejmě ani nedoručí. V souvislosti s výše uvedeným jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu podvodu s osmiletou trestní sazbou,“ sdělil policejní mluvčí.