Úplný závěr dlouhodobé části tohoto prvoligového ročníku si hokejoví Jestřábi střihnou dnešním duelem 34. kola na ledě HC RT Torax Poruba (od 18.00 hodin). Pokud jakkoliv zvítězí, zůstanou na jedenácté příčce tabulky, v opačném případě je může předstihnout dvanácté Ústí nad Labem končící v Litoměřicích.

„Nechci říct, že v tomhle utkání už o nic nejde, zvlášť v naší situaci, kdy se po dlouhé sérii porážek potřebujeme chytit. Na druhou stranu je asi jedno, jestli do play-off půjdeme jako jedenáctí nebo dvanáctí. V každém případě začneme předkolo venku, na čemž se už nic nezmění,“ konstatoval věcně kouč LHK Jiří Šejba.

I proto chce dát dnes v sestavě prostor členům širšího kádru. „Nasadíme všechny kluky, kteří poslední dobou tolik nenastupovali. Aby se před vyřazovací fází dostali do zápasového tempa, byli v případě potřeby nachystaní. A kluci ze základu si trochu odfrkli, byli pro rozhodující bitvy celé sezóny plní sil,“ nadhodil Šejba.

Předkolo startuje prvními dvěma střetnutími u výše postavených celků ve čtvrtek 11. a v pátek 12. března, následně se pokračuje třetím a případně čtvrtým špílem na kluzištích hůř umístěných kolektivů v neděli 14. a v pondělí 15. března. Na koho narazí draví ptáci z Hané?

„Určitě si soupeře nijak nevybíráme. Jednak se to nevyplácí, a navíc je to při vyrovnanosti tří mužstev na páté až sedmé pozici vlastně nemožné. Uvidíme, kdo z trojice Litoměřice, Vsetín, Poruba na nás nakonec vyjde. Já bych si nejvíc přál Litoměřice a nejmíň asi Vsetín, když zohledním herní styl našich potenciálních protivníků i veškeré další okolnosti, například malé hřiště Na Lapači,“ přemítal Šejba.

Tak či onak ví jedno. „O úspěchu v play-off rozhoduje, kdo víc bojuje, dělá méně chyb, nechá na ledě všechno a chce za každou cenu jít dál,“ poskytl svým svěřencům jasný recept na postup.