Zatím nic. Takový je výsledek více jak rok trvajícího procesu s drogovým dealerem Lukášem Šindýlkem . Během dlouhé série hlavních líčení postupně vypovídalo zhruba šest desítek svědků. Dva z nich se policistům stále ještě nepodařilo předvést. Zejména výpověď Moniky M. je pro celou záležitost klíčová.

Minulé úterý 2. března pokračovalo hlavní líčení v procesu s Lukášem Šindýlkem. Je to přitom již více jak dva roky, co podmíněně odsouzeného drogového dealera navštívilo v Krasické ulici policejní komando. Před více než rokem byla k soudu podána obžaloba, která jej viní z toho, že ve velkém prodával nebezpečný pervitin. Obžalovaný, jenž měl v soudní síni očividně problém s dýcháním v respirátoru, si na úvod soudkyni postěžoval na svůj zdravotní stav i na redaktora Večerníku. „V pondělí vyšel v novinách článek a mně nyní hrozí, že nebudu mít kde bydlet. Majitel domu u nádraží, kde po propuštění z vazby žiji, mi totiž odmítl prodloužit nájem. Moji kamarádi za mnou už nechtějí jezdit, protože jsou označováni za feťáky,“ rozčiloval se Lukáš Šindýlek.

Více toho úterní jednání bohužel nepřineslo. Na programu přitom měl být v první řadě výslech dvou svědků, kteří se dosud k soudu nedostavili. Zajistit jejich přítomnost se však nepodařilo ani policistům. „Musím trvat na výslechu Moniky M. Nějaký čas s obžalovaným bydlela, je tak z mého pohledu jednou z klíčových svědkyň,“ vysvětlil státní zástupce Ivo Černík dozorující celý případ.

Rozsudek proto ani tentokrát nepadl, hlavní líčení bylo odročeno na pondělí 8. března, tj. dnes.