Když hodinu před půlnocí vyjížděla hlídka řešit hádku dvou partnerů do jednoho z obecních bytů na Prostějovsku, zdálo se, že půjde jen o běžný případ rušení nočního klidu. Rozhádaná dvojice si ale dala pauzu v hádce jen za přítomnosti policistů. Ti jakmile odjeli, spory se rozhořely nanovo. Druhý příjezd strážců zákona už ale proběhl s jiným scénářem a jiným koncem.

„V sobotu třináctého března před třiadvacátou hodinou jsme na lince 158 přijali oznámení o rušení nočního klidu v obecním bytě v obci na Prostějovsku. Noční klid měla rušit hlasitá hádka nájemníků bytu. Když na místo dorazili policisté, situace se uklidnila a zavládl klid. Policisté zjistili, že partneři se pohádali, ale nedošlo zde k žádnému napadání ani ke škodě na majetku,“ informoval o prvním výjezdu hlídky František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje pro Územní odbor Prostějov.

Trvalo ale pouhou hodinu, než anonym oznámil strážcům zákona další incident ve stejném bytě. „O půlnoci jsme přijali další anonymní oznámení o hlučné hádce dospělých, vulgarismech, dupání a křiku dětí. Tentokrát dvaadvacetiletá žena přiznala, že si se svým opilým přítelem neví rady, a protože devětadvacetiletý muž svého nevhodného chování tentokrát nezanechal, policisté ho na místě zajistili. Provedenými dechovými zkouškami u ženy ovlivnění alkoholem vyloučili, ale u jejího přítele změřili hodnotu 3,42 promile v dechu,“ informoval Kořínek.

Z důvodu přetrvávajícího agresivního chování rozhodli policisté o umístění opilého chlapíka do protialkoholní záchytné stanice k vystřízlivění. „Protože však byly všechny ´záchytky´ plně obsazené a muž se postupně uklidnil, rozhodli se policisté muže předat jeho matce,“ sdělil policejní mluvčí s tím, že pro své jednání je nyní muž podezřelý z přestupku proti občanskému soužití, za který mu hrozí pokuta až do výše 10 000 korun. „K dořešení bude věc postoupena příslušnému správnímu orgánu,“ dodal František Kořínek.