Mimo předem schválený harmonogram svolal primátor František Jura mimořádné jednání Zastupitelstva statutárního města Prostějova. To se uskuteční ve středu 7. dubna v 10.00 hodin. A jak Večerník avizoval už v minulém vydání, zasedání vrcholného politického orgánu města se přesouvá do haly Sportcentra DDM v Olympijské ulici.

 

V dosavadním útočišti zastupitelů v sále Společenského domu je nyní zřízeno očkovací centrum. „Do tradiční obřadní síně radnice se ještě vrátit nemůžeme, protože bychom zde nebyli schopni zajistit veškerá opatření v souvislosti s vládními protiepidemickými opatřeními. Možnost dočasně pořádat jednání zastupitelstva nám tedy nyní umožňují prostory Sportcentra,“ objasnil primátor Prostějova František Jura (ANO 2011), jehož se Večerník zeptal, z jakého důvodu nyní svolal mimořádné jednání zastupitelů. „Tlačí nás termíny podání žádostí o dotace. V prvním případě půjde o schválení žádosti kvůli rekonstrukci velké tělocvičny na základní škole v ulici E. Valenty, druhým bodem je stejný proces v případě dotací na program péče o historické dědictví města Prostějova na rok 2021 (čtěte na straně 19 – pozn.red.),“ vysvětlil Jura.

Jak ještě dodal, v programu mimořádného zasedání zastupitelstva nechybí ani několik majetkoprávních záležitostí a schvalováním projdou taktéž dotace města do životního prostředí.

Další, tentokrát už řádné jednání zastupitelstva je pak na programu v úterý 20. dubna.