Už více než rok trpí svět pandemií koronaviru. Jen těžko však najdeme jinou zemi, kde sport, především ten amatérský, trpí stejně jako právě u nás. A první povelikonoční týden jen dokazuje, co všechno je tu špatně.

Už nějaký pátek bojuje celá řada sportovních odvětví o návrat alespoň mládeže ke sportu. Jednání s Národní sportovní agenturou probíhají téměř na denní bázi už nějaký pátek. A když měla přijít velmi důležitá schůzka s ministrem zdravotnictví, která by pravděpodobně tuto těžkou situaci rozluštila, došlo ke změně na tomto důležitém postu a … zase se vše oddaluje.

Kromě těchto událostí však přišla ještě další zásadní změna, a to ukončení nouzového stavu, které by sportovním aktivitám mělo nahrávat. To také potvrdil nový ministr zdravotnictví. Jenže co platí odpoledne, je večer zase jinak. Z dvaceti možných osob se zase řeší shromažďování ve dvou.

Zcela jednoznačně tady jde o další klacky pod nohy všem mládežnickým sportovcům, především pak jejich trenérům, kteří se jim věnují ve svém volném čase. V už tak složité a až demotivující situaci pro ně zase jen naději střídá zklamání… Což ostatně také není poprvé. Aby za ten odliv talentů nakonec více nemohla vláda než právě pandemie…