Jak Večerníku sám prozradil, už dlouhé měsíce nemůže bolestí pomalu ani spát. Náměstek primátora Statutárního města Prostějov pro školství a sport Jan Krchňavý se tedy rozhodl už nic neodkládat a podstoupit v nemocnici totální endoprotézu kyčelního kloubu. Na radnici bude od 1. května tři měsíce chybět a zastupitelé budou zítra schvalovat jeho zastupování ve funkci.

„Z tohoto důvodu je nutné určit, kterému z náměstků bude v době jeho nepřítomnosti svěřena k rozhodování oblast školství, výchovy a vzdělávání a oblast sportu. Navrhujeme zastupitelům schválit jako jeho zástupce na uvedenou dobu prvního náměstka Jiřího Pospíšila,“ potvrdil Večerníku prostějovského primátor František Jura (ANO 2011). „Přeji Honzovi úspěšnou operaci a rovněž zdárnou rehabilitaci a brzké uzdravení,“ dodal první muž Prostějova.

Večerník se během víkendu s Janem Krchňavým spojil. Ten se svěřil, že zdravotní problémy jej sužují hodně dlouho. „Už řadu měsíců nemůžu bolestí ani spát. Na totální endoprotézu kyčelního kloubu jsem měl jít původně v říjnu loňského roku, ale vzhledem ke zrušení operací v prostějovské nemocnici vinou covidové nákazy se všechno odložilo. Teď už ale odkládat nic nechci, ale ani nemůžu. Od prvního května budu tři měsíce v pracovní neschopnosti,“ potvrdil náměstek prostějovského primátora. „Děsím se toho, nerad stůňu. Ostatně v životě jsem tak dlouho ještě nemarodil,“ dodal Jan Krchňavý.

Připomeňme, že před čtyřmi lety podstoupila stejnou operaci tehdejší primátorka Alena Rašková. Úspěšně.