Tohle vypadalo opravdu hrůzostrašně! Jen málo chybělo, aby k ženě, která 8. dubna zemřela pod koly oktávky na právě budovaném severním obchvatu města, přibyla další oběť z řad cyklistek. Ošklivě vyhlížející nehoda, k níž došlo uplynulý pátek 23. dubna na Petrském náměstí v Prostějově, naštěstí tragicky neskončila.

 

Bicykl ležící pod kolem kamionu zaujal v pátek před polednem jednoho z našich čtenářů. K nehodě došlo na Petrském náměstí v Prostějově. „Nevím, co se tu stalo, ale nevypadá to vůbec dobře,“ upozornil Večerník.

Přímo na místě se nám podařilo pořídit několik fotografií, které opravdu nevěstily nic dobrého. Jak se však následně ukázalo, vše dopadlo ještě jakž takž dobře. „Na kole jela nějaká starší žena. Asi se rozhodla projet přes rondel, což tu tedy není zrovna dvakrát bezpečné. Náklaďák ji pravděpodobně vylekal, možná na ni i zatroubil. Ona seskočila z kola a to pak i s taškou skončilo pod koly kamionu. Seniorce se ale nic vážného nestalo,“ popsal Večerníku jeden ze svědků události.

Na místě zasahovali i policisté a strážníci, kteří po dobu šetření řídili dopravu. „Mohu potvrdit, že v pátek třiadvacátého dubna v 11:13 hodin došlo na kruhové křižovatce na Petrském náměstí v Prostějově ke střetu kamionu a jízdního kola. Nehoda se obešla bez zranění, alkohol byl u řidiče nákladního vozu i cyklistky vyloučen provedenými dechovými zkouškami,“ popsal událost František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje pro Územní odbor Prostějov.