Bezmála pět let byl uzavřen chátrající most v Žešově vedoucí do polí směrem na Určice. Stalo se tak ve chvíli, kdy prostějovští radní přišli na skutečnost, že přemostění přes dálnici D46 nepatří Ředitelství silnic a dálnic, nýbrž je majetkem statutárního města Prostějova. Havarijní stav vyžadoval nákladnou opravu a konšelé tak začali kout plány na jeho rekonstrukci. Most nechali uzavřít pro veškerou dopravu, do března tohoto roku ho využívali jen chodci a cyklisté. Teprve před měsícem začala jeho rekonstrukce. A jak se Večerník byl v pátek na vlastní oči přesvědčit, stavební dělníci už vykonali kus práce.

„Most přes dálnici D46 vyžadoval z důvodu havarijního technického stavu zásadní kompletní rekonstrukci. Bude obnažen na základní konstrukci a veškeré součásti budou vyměněny,“ popsal stručně plán rekonstrukce Jiří Rozehnal (ANO 2011), náměstek primátora Statutárního města Prostějov. „Stavba bude stát téměř jedenáct milionů korun, ovšem město obdrží dotaci od státního fondu dopravní infrastruktury ve výši deseti milionů korun,“ prozradil zafinancování Rozehnal.

Uvedený most se v posledních letech stal příčinou nesvárů mezi obyvateli příměstské části. Radnice totiž na něj po náročné rekonstrukci nehodlá pustit motorová vozidla. A to se zhruba polovině Žešovanů nelíbí. V minulosti si tudy totiž řidiči krátili cestu do Určic, byť přes polní cestu. „Nevidíme důvod, proč bychom most měli zprovoznit pro automobily. Jedná se o komunikaci, která byla dříve pouze účelová a sloužila jen zemědělským strojům. Přes most se dostanete pouze do polí, jinam cesta nepokračuje,“ vysvětluje náměstek, v jehož gesci jsou stavební investice Prostějova a ujistil, že po rekonstrukci budou most využívat opět jen chodci nebo cyklisté.