Radní předložili zastupitelům návrh na pojmenování tří nových ulic v Prostějově. Jedná se o dvě lokality v Domamyslicích a jednu v Krasicích, kde se rozšířila výstavba rodinných domů, z nichž mnohé jsou už obydleny mladými rodinami.

„V prvním případě jde o navrhovaný název Krkonošská pro lokalitu mezi ulicemi Josefa Lady a Za Velodromem. Poté navrhujeme nový název Modřínová pro lokalitu mezi ulicemi Domamyslická a Ořechová a v posledním případě název Otaslavická pro lokalitu mezi ulicemi Krasická a Generála Kraváka,“ upřesnil prostějovský primátor František Jura (ANO 2011).

Proti prvním dvěma názvům nových ulic neměli zastupitelé a zastupitelky žádné námitky, ve třetím případě však opoziční zastupitel Pavel Dopita (SPD) upozornil na problém. „Obrátili se na mě obyvatelé ulice, kterou nyní chceme pojmenovat Otaslavickou. Upozornili mě na skutečnost, že zdejší rohový dům dostal před časem označení Krasická 49a a 49b, přičemž dalších sedm domů dostalo přiděleno označení Krasická 49c, 49d a tak dále. Domy s takovým označením jsou už zapsány do katastru nemovitostí. Nyní ale tuto ulici chceme přejmenovat, čímž by mohl vzniknout problém. Navrhuji proto odložit jednání o tomto novém názvu ulice do doby, než se zdejší obyvatelé dohodnou, zda chtějí žít v Krasické nebo Otaslavické ulici,“ uvedl Dopita. S tímto pozměňovacím návrhem zastupitelé souhlasili a materiál byl odložen. Nyní teď záleží na obyvatelích nových rodinných domků, jak se rozhodnou.