Tohle je komplikovaný problém. Po nepochybně dobře promyšlené a ve výsledku i zdařilé revitalizaci přibyla na sídlišti Šárka spousta zeleně, kvalitních chodníků, parkovišť a v provozu už tu je i parádní cyklostezka vedoucí k nedalekému Kauflandu. Vyřešeno bylo také osvětlení a spousta dalších potíží. Minimálně jedna však naopak přibyla...

Tímto problémem je chybějící přístřešek, a dokonce i lavička na zdejší zastávce autobusu MHD jedoucího ve směru na hlavní nádraží. „Dívám se už docela dlouho z okna bytu zejména na starší dámy a je mi jich líto. Při čekání na autobus musí stát, a když prší, tak u toho navíc i zmoknou. Chybí tu nejen přístřešek, ale i normální lavička. Prý tu před revitalizací byla, nechápu, proč ji tam město nevrátilo,“ upozornil Večerník jeden z obyvatel sídliště.

Podle vedení magistrátu je problém ve stávajícím vedení inženýrských sítí. „V rámci revitalizace sídliště Šárka byla obnovena původní autobusová zastávka. V místě se ovšem nacházejí inženýrské sítě a jejich správci bohužel nepovolili v tomto prostoru vytvořit čekárnu. Nesouhlasili ani s umístěním lavičky,“ vysvětlil Jiří Rozehnal (ANO 2011), náměstek primátora Statutárního města Prostějov.

Proč se tedy přístřešek s lavičkou nevytvoří o kousek dál? „I s touto možností pracujeme, dokonce tu již v rámci revitalizace byla vybudována zpevněná plocha. Další realizace ovšem byla kvůli financování a situaci s koronavirem zatím odložena. Zcela jistě se k ní ale vrátíme,“ přislíbil Rozehnal.

Tak uvidíme, snad se především starší cestující na Šárce konečně dočkají.