Tak ještě jeden večírek pro tenhle seriál! Přestože v minulém vydání už jsme avizovali, že oblíbený souhrn pod hlavičkou FOTBAL EXTRA na čas opouští stránky nejčtenějšího regionálního periodika, události tomu chtějí ještě jinak. Čas pro amatérské i mládežnické soutěže totiž bez větších skrupulí vypršel a je na devětadevadesát procent jisté, že žádná se nedohraje. Proto jsme se rozhodli přednést vám naposledy pořadí, v jakém týmy na podzim loňského roku své grupy dohrály a současně přinést aktuální informace i ohlasy zainteresovaných nad druhou zavřenou sezónou v řadě. Smutné čtení...

Věříme však, že již brzy se dlouhodobý seriál FOTBAL EXTRA na stránky Večerníku vrátí a ročník 2021-2022 už proběhne dle harmonogramu. Ještě předtím si připomeňme, co vše jsme vám během posledních pěti měsíců přinesli.

Od prosince loňského roku nastalo mapování uplynulého dění na zelených trávních od profesionálů přes výkonnostní hráče až po mladé talenty, opomenuty nezůstávaly ani ženy. Postupně jsme se věnovali „A“ týmu 1.SK Prostějov, dále se podívali na dění v krajském přeboru i v dalších třídách Olomouckého KFS. Hned od prvního lednového čísla se redaktoři zaměřili na soutěže pod hlavičkou OFS Prostějov, ale ani tím zdaleka neskončili. Záhy jsme totiž sondovali dění v ženském fotbalu, který má v regionu už tři družstva. A aby toho nebylo málo, v dubnových číslech jsme zavítali do světa mládežnické kopané. Zprvu jsme řešili mládež obecně, v dalších dílech se věnovali ryze týmům prostějovského eskáčka, následně se podívali na situaci v nižších soutěžích a zveřejnili nejen všechny stávající tabulky, ale i řadu exkluzivních rozhovorů a tradičně nechyběl redakční komentář. To vše z prostředí krajské i okresní úrovně.

Ještě jednou se tedy pohodlně usaďte a začtěte se do přídavku ohlédnutí za fotbalovým podzimem i shrnutí jeho smutného konce. Na jaře se totiž už nezačne! Ale nebojte, Večerník chystá důstojnou náhradu fotbalového počtení. Máte se i nadále na co těšit, už brzy!

 

Prémiový šestadvacátý díl seriálu FOTBAL EXTRA najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 3. května