Je středa 5. května půl třetí odpoledne. K domu naproti obchodu ve Vrahovické ulici se s majáky řítí hned dvě policejní auta. Osádky v uniformách bleskurychle vnikají do domu, dveře jsou otevřené dokořán. Po pár minutách přijíždí i sanitka. Všem přihlížejícím je jasné, že někomu jde o život. A Večerník byl u toho!

 

 

Akce trvá asi deset minut, sanitka záchranky odváží ženu neidentifikovatelného věku. Lidé postávající u domu hovoří o pokusu o sebevraždu. „Já vám nic říkat nebudu, bydlím hned tady vedle, měl bych pak peklo,“ nehodlal se vybavovat starší muž, který rázem zmizel v sousedním domě. „Ta paní se asi chtěla zabít, spolykala snad nějaké prášky,“ pronesl o něco mladší nájemník domu.

Co se tedy ve skutečnosti stalo v domě ve Vrahovické ulici? Vyjádření prostějovské policie bylo hodně stručné a nicneříkající. Ostatně jako vždy v podobných případech. „Z naší strany šlo jen o asistenci Zdravotnické záchranné službě. Proto vás se žádostí o informace odkážu na ni,“ zareagoval Večerníku František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje pro Územní odbor Prostějov.

Tisková mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje byla přece jen sdílnější. „U daného případu zasahovala posádka rychlé zdravotnické pomoci společně s Policií ČR. Jelikož se na místě události nacházela pacientka pod vlivem alkoholu a léků, je vždy nutno tuto skutečnost vždy hlásit policii k zaprotokolování dané věci. Tudíž se na místo sjely složky integrovaného záchranného systému a konal se, dá se říci, i standardní výjezd Zdravotnické záchranné služby. Nejednalo se o nic vážného, pacientka byla zcela při vědomí, mírně intoxikovaná, tudíž byla nutnost ji transportovat k dalšímu vyšetření do nemocnice. A to primárně spádově na interní ambulanci nemocnice Prostějov,“ shrnula Lucie Urbanová. Ovšem ani od ní jsme se nedozvěděli, zda se uvedená žena z Vrahovické ulice pokoušela ukončit svůj život, případně kdo jí zavolal pomoc, či to byla ona sama... „Nezlobte se, takové věci my nekomentujeme,“ omluvila se mluvčí krajské záchranky.