Amatérské soutěže jsou již sice ukončeny, kluby i fanoušci by se však mohli soutěžních utkání v letošním ročníku ještě dočkat. Sportovně-technická komise Olomouckého krajského fotbalového svazu totiž posvětila možnost odehrání kompletního krajského poháru, pokud to pandemická situace dovolí. První zápasy jsou naplánované na poslední květnový víkend a finále by mělo proběhnout 26. června. Prostějovský region má v této soutěži zastoupení hned pěti kluby.

 

Už necelých čtrnáct dnů je jasno o tom, že ani letošní sezóna nebude dohrána a výsledky budou anulovány. V podzimní části se však stihly odehrát všechny okresní poháry ještě před vynucenou pauzou a díky tomu by se tak mohl nyní rozběhnout také krajský pohár, na který se v rámci ukončení ročníku trošku pozapomnělo. Celý krajský pohár by od svého předkola po finále zabral pět týdnů a fanoušci by se tak mohli každý víkend těšit na jistou porci zápasů. „Je možnost, že se dohraje krajský pohár. Bude ale záležet na zájmu klubů a také na rozvolňování opatření, aby byly k dispozici také vnitřní prostory, zázemí na hřištích a stadionech. To by mohl být určitý bonus pro diváky, přece jen je to určitá soutěž, není to přátelák,“ prozradil ještě před potvrzením sportovně-technické komise předseda KFS Daniel Vitonský.

Prostějovský region bude mít v této soutěži, za předpokladu, že se opravdu odehraje, pět želízek. V předkole na sebe narazí vítěz okresního poháru Brodek u Prostějova a Smržice. Do prvního kola se automaticky kvalifikovaly další tři celky. Na Konici by tak měl čekat Rapotín a v Čechovicích se očekává derby s nedalekým Plumlovem. Pokud se krajský pohár opravdu rozjede, Večerník u toho samozřejmě nebude chybět.

 

program krajského poháru

Předkolo (29. května): Červenka – Chválkovice; Javorník – Mikulovice; Smržice – Brodek u Prostějova.

1. kolo (5. června): Ústí – Lipník; Slavonín – Brodek u Přerova; Čechovice – Plumlov; Dolany – vítěz předkola; Jeseník – vítěz předkola; Bohdíkov – Loštice; Olešnice – vítěz předkola; Konice – Rapotín.

Další termíny: čtvrtfinále (12. června); semifinále (19. června); finále (26. června)