K dopravní nehodě, v níž hrály hlavní roli dvě ženy-řidičky osobních vozidel, došlo minulé pondělí 17. května před půl pátou hodinou odpolední ve Sladkovského ulici v Prostějově u křižovatky s ulicí Havlíčkovou. Jedna z řidiček přehlédla stojící vozidlo, které se připravovalo odbočit z křižovatky. Náraz zezadu způsobil škodu za více než čtvrt milionu korun!

„Podle dosavadního šetření řidička s Peugeotem jela od ulice Olomoucké a před odbočením do Havlíčkovy ulice zastavila z důvodu vyvolaného provozem. Ve stejném směru jedoucí řidička Hyundaie na tuto situaci z dosud přesně nezjištěných příčin nestihla zareagovat a zezadu do Peugeotu narazila. Při střetu vozidel řidička Hyundaie utrpěla zranění, se kterým byla převezena do prostějovské nemocnice,“ popsal karambol dvou řidiček František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje pro Územní odbor Prostějov. 

Ke zranění dalších osob nedošlo a výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 260 000 korun. „Alkohol u obou řidiček policisté vyloučili provedenými dechovými zkouškami,“ dodal mluvčí prostějovské policie.