„Šlo mi o život, ztratil jsem hodně krve. Kdybych zůstal bez pomoci ještě pár minut, tak už jsem tu nebyl,“ svěřil se redakci Večerníku muž, jehož letos v únoru pobodala vlastní dcera.

Život mu dle jeho slov zachránili zaměstnanci prostějovské záchranky i nemocnice.

V minulém vydání jsme informovali o politováníhodné události, která se stala koncem února na prostějovském sídlišti Hloučela. Konkrétně v jednom z bytů panelového domu ulice Cyrila Boudy, kde nejmenovaná žena neudržela nervy na uzdě a rodinný konflikt se rozhodla vyřešit tak, že vlastního otce bodla nožem do břicha! Po zveřejnění textu se Večerníku ozval sám postižený a poskytl nám exkluzivní zpověď neštěstí ze svého pohledu.

Starší muž strávil s těžkými zraněními strávil v prostějovské nemocnici celý týden. „Ani největšímu nepříteli bych nepřál, co jsem tam zažil. Trčela ze mě spousta hadiček, netušil jsem, co se mnou bude. Chtěl bych tímto způsobem poděkovat lidem ze záchranky stejně jako primářovi Grigovi a celému jeho kolektivu za záchranu života,“ svěřil se nám muž, jenž se s následky zranění stále potýká. „Začíná houbařská sezóna a mě to táhne do lesa. Ale pořád nejsem schopen udělat ani pár kroků,“ postěžoval si bodrý chlapík, jehož se Večerník napřímo zeptal, zda chce skutečně změnit svoji výpověď, jak se měl údajně nechat slyšet? „Podal jsem policistům pouze jednu výpověď a na ní si trvám,“ oponoval.

Co přesně stálo za tak vyhroceným konfliktem mezi ním a jeho dcerou? „To je pouze mezi námi! Mohu jen říct, že ani jeden z nás nebyl pod vlivem alkoholu,“ vyhnul se přímé odpovědi muž s tím, že dceru od osudného momentu neviděl. „Ona už s námi nebydlí, ani si nevoláme. Máme od policistů zakázaný styk, což dodržujeme,“ řekl.

Domnívá se s odstupem času, že by jeho dcera mohla podobně agresivní útok v budoucnu zopakovat? „Tak to nevím, snad ne, ale člověk nikdy neví, co se může stát,“ zamyslel se muž, který si nepřál být jmenován.

Případ prošetřili policisté a obžaloba již byla podána k prostějovskému soudu. Hlavní líčení v celé věci se bude konat už příští úterý 8. června. A Večerník bude u toho!