Řidiči Fordu při průjezdu Vrahovickou ulicí spadly klíče na podlahu. Muž se dopustil neomluvitelného chování, když se při jízdě pro klíče sehnul a tím ztratil vládu nad autem. Následně totiž vyjel ze silnice, v protisměru srazil značku a zastavil se až na cyklostezce. Jediné štěstí, že po ní v tu chvíli nikdo nejel...

„Ve středu šestadvacátého května po šestnácté hodině jel Vrahovickou ulicí v Prostějově Ford Mondeo. Jeho řidič se údajně jen na chvíli přestal věnovat řízení a sehnul se pro klíče, které mu upadly na podlahu. Chvilková nepozornost však stačila, aby muž ztratil kontrolu nad vozidlem, vyjel s ním do protisměru a poté vlevo mimo silnici. Tam na travnatém pásu porazil sloupek s reklamní značkou a zastavil částečně na stezce pro chodce a cyklisty,“ popsal zbytečný karambol z vyložené nepozornosti František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje pro Územní odbor Prostějov s tím, že ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo.

Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 50 000 korun. „Alkohol u řidiče přivolaní policisté na místě vyloučili provedenými dechovými zkouškami. Jeho přestupek vyřešili uložením pokuty na místě,“ konstatoval Kořínek.