Asi premiérově v historii proběhla jedna část náboru do specializovaných sportovních tříd ZŠ Jana Železného Prostějov se zaměřením na atletiku distanční formou, to znamená bez osobní účasti zájemců na jednom místě.

V té době ještě přísnější hygienická opatření proti šíření koronaviru přiměla organizátory z oddílu atletiky AC Prostějov k tomu, že úvodní kolo tradiční náborové akce se konalo v první polovině května na dálku. Každý z adeptů sám plnil čtyři různé disciplíny (přeskoky přes švihadlo za dvě minuty, lehy sedy za jednu minutu, skok daleký z místa, člunkový běh mezi dvěma body na 4 x 15 metrů). A své dosažené výkony následně poslal trenérům/učitelům Daliboru Ovečkovi či Michalu Esterkovi.

Nyní přichází na řadu druhé kolo náboru, které už bude mít obvyklou prezenční podobu. „Koná se ve středu 2. června od 14.30 hodin na venkovním školním hřišti ZŠ Jana Železného, a to formou překážkové dráhy. V případě nepříznivého počasí se vše přesune do tělocvičny,“ informoval Dalibor Ovečka, kouč místního atletického klubu a současně ředitel pořádající školy.

Právě na hřišti ZŠ Jana Železného i ve školním areálu RG a ZŠ města PV ve Studentské ulici, které jsou vybaveny závodními drahami, již tři týdny probíhá obnovená příprava atletů i atletek AC Prostějov po nucené pauze způsobené covidem.