Pěkný hudební zážitek čeká návštěvníky nádvoří prostějovského zámku, kde proběhne zbrusu nový festival PRO FES ROCK, jenž se uskuteční v sobotu 10. července. „Mezi 14.00 a 22.00 hodin dostane prostor celkově pět kapel, každá po dobu dvou hodin,“ prozradila Martina Drmolová, produkční, programový a kulturně výchovný pracovník KK Duha.

Inovací letošního programu Prostějovského léta je festival amatérských rockových kapel. Jak vznikl nápad na jeho realizaci? „Nový festival jsem nazvala ProFest, a proběhne pod hlavičkou statutárního města Prostějova. Zahrají na něm kapely z Prostějova a okolí. Nápad vznikl ve chvíli, kdy jsem se snažila najít propojení mezi naší letní scénou v zámku a velkým množstvím kapel, které se nám přihlásily na konkurz o předkapely na Prostějovské léto. Ze třiceti přihlášených kapel jsme vybírali jen čtyři. Proto mě napadlo ostatním nabídnout tuto alternativu. Navíc tím vznikla možnost vystoupení i pro kapely tvrdšího ražení,“ objasnila vedoucí oddělení KK Duha Pavla Vašková.

Očekává se, že zahrají to nejlepší, čemu z rocku holdují. „Kapely například nabízí svou vlastní tvorbu, ale také unplugged verze světových hitů,“ přidala Vašková.

Pro Prostějovany pak může být festival velkým lákadlem, představí se totiž hned tři místní kapely, a sice Kepler-22, Medea Rey a Majestico Muzikus. Dosavadní tvorba přitom napovídá, že během festivalu zazní kromě češtiny i španělština. Hudební uskupení Majestico Muzikus mohli diváci zažít například i v představení Divadla Point. „Program doplní další dvě ´přespolní´ kapely,“ přidaly Drmolová s Vaškovou.