Také letos převzali v Městském divadle v Prostějově absolventi Střední odborné školy podnikání a obchodu maturitní vysvědčení. Slavnostní vyřazení absolventů podtrhovaly školní taláry. 

 

„Tato slavnost byla jedinou, kterou si mohli studenti maturitního ročníku plně užít. Ve čtvrtém ročníku totiž přišli o všechny studentské rituály spojené se závěrem studia. Poznávací výlet do Prahy, maturitní ples se stužkováním, poslední zvonění nebo například majáles, vše bylo zrušeno. Proto jsme rádi, že se protiepidemiologická opatření uvolnila a umožnila tak slavnostní předání maturitních vysvědčení,“ podotkl ředitel školy Marek Moudrý.

Ze 43 úspěšných absolventů odmaturovalo 22 s vyznamenáním. Studenti měli možnost rozšířit si vzdělání o profesní zkoušky Specialista marketingu a Průvodce cestovního ruchu. Všichni přihlášení studenti tuto zkoušku úspěšně zvládli. Slavnostního dopoledne se zúčastnili také primátor Statutárního města František Jura a náměstkyně primátora Milada Sokolová. „Zvláštní poděkování si samozřejmě zaslouží škola, na níž jste k úspěšnému složení zkoušky z dospělosti a k osvědčení patřičných vědomostí dospěli. Střední odborná škola podnikání a obchodu je institucí, na kterou jsme v Prostějově hrdí, protože patří k nejlepším středním školám ve městě a jistě budete souhlasit, že se může pyšnit skvělými studenty. Dohromady učitelé a studenti potvrzují, že škola soukromá může být synonymem kvality,“ uvedla ve svém projevu k absolventům a jejich rodičům Milada Sokolová.

Novou školní tradicí je od loňského roku vyřazení absolventů ve slavnostních talárech.   „Taláry jsme si nechali ušít na zakázku a impulsem bylo získání Ceny Jana Amose Komenského, kterou naše škola loni získala jako jediná v ČR. A reakce loňských absolventů a jejich rodičů byla velmi pozitivní. Taláry dodávají této události velmi slavností ráz a staly se jedním ze symbolů naší školy, “ pousmál se Marek Moudrý.