Prostějovský hokej nyní prochází jakýmsi přechodným obdobím. A to už druhý rok. Za tu dobu se v něm vystřídalo velké množství hráčů. Vždyť z ročníku 2019/2020 zbyl v týmu jediný - Petr Krejčí. Přitom je to pouhý rok a čtvrt... Přesto se zdá, že Jestřábi, vzdor divokým odchodům a zdánlivě nedobré hráčské politice, mohou pomýšlet na úspěch. Není to ani tak tím, že bylo mužstvo v minulých sezónách pasováno na páté, šesté místo. A tým z Hané měl šlapat na paty favoritům. Ne, pravé důvody, proč si prostějovští Jestřábi mají i do blízké budoucnosti dávat velké cíle, jsou jinde.


Jedním z nich je zveřejnění realizačního týmu. Nutno říct, že překvapil snad všechny. Kromě trenéra s pověstí progresivního kouče sledujícího moderní trendy se totiž přidali rovněž mladý, ale zároveň již zkušený kondiční trenér, dále fyzioterapeut či trenér brankářů. Obsazeny jsou tedy pozice, které u Jestřábů nebyly vždy samozřejmostí. A nezapomínejme ani na zkušeného kouče Vlastimila Wojnara.
Pak je tu zde také změna v koncepci. Zřetelně se projevuje v tom, jaké hráče měl Prostějov přivést, tedy zkušené, hotové, tahouny. Zdá se, že přišel konec sázky na mladíky. Ostatně hráči, kteří zůstali, tedy Ondřej Bláha, Petr Mrázek či Robin Staněk, mezi ně již nepatří. Ale jsou střední generací, která už má něco za sebou, a víc než učit se nové budou přizpůsobovat svou hru požadavkům nových trenérů.
Jsou vlastně jediné dvě skutečnosti, které mohou trochu ohrozit možný budoucí úspěch. A sice individuální letní příprava a nepřijetí týmu fanoušky. Způsob přípravy je samozřejmě věc trenérů. A kouč Totter jej vysvětloval a navrch s ním má i mnohé zkušenosti. Nicméně tým je nový, zcela nově seskládaný. A právě letní příprava by měla být obdobím, kdy si lidsky sedne. To nyní může mužstvu chybět. Pokud jde pak o fanoušky, zde hrozí problém ještě větší. Nezveřejňování nových hráčů (na stránkách Jestřábů najdete v týmu pro další ročník čtyři jména) je v ostrém kontrastu s jinými kluby. Stejně jako nešťastným způsobem komunikace se sportovní veřejností. Jednoduše hrozí, že se diváci s týmem neztotožní, nepřijmou ho. Bude to pro ně parta neznámých lidí. Sice v prostějovském dresu, ale nevytvoří si k nim bližší vztah.
Z dosud zveřejněných záměrů tak plyne, že tým má znovu velké ambice. Jaké by měly být? Nepochybně druhé kolo play-off. Zatím se zdá být prokletím to první a pro Jestřáby konečnou. Dočkají se tentokrát?