Radost ze zdárně uskutečněného sportovního podniku se samozřejmě netýká zdaleka jen podrobněji rozebíraného PROSTĚJOV CUPU, nýbrž i celé řady jiných pořádaných akcí v dalších odvětvích, s nimiž se po jarním rozvolnění hygienických opatření postupně roztrhl pytel.

Je paráda, že přes některá pokračující dílčí omezení stojí mnoha organizátorům z našeho regionu za zvýšenou námahu uskutečnění čehokoliv, co potěší vyprahlé duše pohybu milovných lidí.

Při sledování planetárně nekončícího šílenství a paranoie okolo covidu-19 se však nelze ubránit éterem neustále poletující otázce: jak dlouho současná pohoda relativní normálnosti ještě potrvá, než mocní svými rozhodnutími zatnou široké veřejnosti znovu tipec?

Za mě vše přesně vystihuje citát slavného hokejisty Tomáše Plekance, který populistické snaze Andreje Babiše přiživit se na evropském úspěchu českých fotbalistů svou twitterovou gratulací rázně odpověděl: „Hlavně si na to vzpomeňte, až zase při osmé vlně covidu a dvacáté mutaci zavřete školy a sporty – hlavně pro děti...“ Netřeba nic dodávat.