Cyklistický klub TUFO PARDUS Prostějov bude mít své zastoupení na nadcházejících letních olympijských hrách v Japonsku! V nominaci Polska totiž nechybí špičkový dráhový specialista Wojciech Pszczolarski, jenž při o rok odloženém vrcholném sportovním podniku pojede madison – bodovací závod dvojic.

„Samozřejmě mám své olympijské sny, ale nechci se k Tokiu nijak přehnaně upínat. A spíš jej brát jako další top akci, na které bych rád startoval. V minulosti už jsem absolvoval – kromě mnoha světových a evropských šampionátů – také vojenskou olympiádu, Evropské hry i akademické mistrovství světa. A premiérově se zúčastnit letních olympijských her je moje velká touha, současně však hodlám směrem k Japonsku udržet hlavu ve správném režimu, psychicky zbytečně nebláznit,“ říkal Wojtek nedávno Večerníku v exkluzivním rozhovoru.

Cíl představit se na olympiádě se mu tedy splní. No a proč v takovém případě nepomýšlet na medailový úspěch? „Dráhová cyklistika je dost nevyzpytatelná a může se v ní stát cokoliv. Člověk na to pochopitelně musí výkonnostně mít, ale zároveň před ním leží šance na cenný kov a třeba i na vítězství, ačkoliv nepatří mezi největší favority. Ty například potká defekt, jiné technické potíže nebo ztráta formy, nemusí zachytit rozhodující únik, vy naopak ujedete o jeden celý okruh, tím získáte šedesát bonusových bodů a už bojujete o zlato. V madisonu tak kterákoliv ze šestnácti nejlepších dvojic světa, jež se kvalifikovaly do Tokia, může útočit na bednu i na triumf,“ věří Pszczolarski.

Dlouholetý člen prostějovského týmu momentálně absolvuje reprezentační soustředění v Itálii, kde polští cyklisté využívají k přípravě vysokohorského prostředí v okolí Livigna. „Jsou tady skvělé tréninkové podmínky, také jsme s Bartoszem Rudykem startovali v přípravném závodě Sei Giorni Delle Rose a po horším začátku se postupně zlepšovali až na konečné šesté místo. Cítím, že každý den jdeme krok za krokem správným směrem,“ napsal Wojciech z Apeninského poloostrova. Na ladění formy má ještě dost času, madison je v Tokiu na programu až v sobotu 7. srpna.