Nepříjemné starosti nyní čekají fotbalové Mostkovice. Mužstvo schytalo v prvním přátelském utkání sedm branek na půdě Brodku u Prostějova a hned po utkání se na vlastní žádost rozhodl skončit lodivod Ivo Kroupa. Do začátku soutěže zbývají poslední tři týdny a podle bývalého kouče je potřeba do týmu vnést nový impuls, který by měl přijít s novým trenérem. B skupinu I.B třídy tak už pravidelný účastník krajských soutěží započne s novým mužem na lavičce.

Podle Ivo Kroupy se nejedná o rozhodnutí z minuty na minutu. „Upřímně jsem nad tímto rozhodnutím už nějakou chvíli přemýšlel a dnešní zápas byl takovou tečkou. Během covidové pauzy se nám nepodařilo mužstvo okysličit žádným příchodem, což považuji za mé selhání. Určitě bychom totiž do týmu potřebovali alespoň dva nebo tři hráče, kteří by zvýšili kvalitu i konkurenci. To se bohužel nepovedlo a sám jsem dnes cítil, že už nemám v záloze nějaký další plán, jak kluky trochu pozvednout,“ přiznal v neděli večer již bývalý trenér Mostkovic.

Mostkovicím se poslední roky příliš nedařilo ustálit výkony, hlavně pak pravidelně sbírat body. I to byla jedna z hlavních příčin rezignace. „Klukům jsem tuto zprávu oznámil hned po utkání, to stejné platilo i pro vedení klubu. V Mostkovicích je výborná parta kluků, ale zkrátka jsme poslední dobou nebyli dostatečně dobří. Cítím, že mužstvo potřebuje nějakým způsobem nastartovat. Věřím, že klub najde kvalitního trenéra, který dokáže nějakého hráče najít, a zároveň kluky zvednout, a že Mostkovice budou zase tím kvalitním a konkurenceschopným mužstvem,“ prozradil dále Kroupa.

Celá nastalá situace bývalého lodivoda mrzí, zároveň však dodává, že by nebylo ku prospěchu věci nadále takto pokračovat. „Chci se omluvit klukům i vedení, že jsem se rozhodl chvíli před začátkem soutěže, ale nešlo to jinak. Sám jsem totiž cítil, že po lidské stránce to bylo výborné, ale už jsem nezvládal kluky dále posouvat. Kdybych věděl, kde přesně byla ta chyba, tak bych se s ní snažil vypořádat, ale zkrátka jsem ji nenašel a nechtěl jsem, abychom nadále stagnovali,“ doplnil závěrem Ivo Kroupa.