Na hodně exotické soupeře narazí české týmy v základních skupinách mistrovství světa tenisových družstev do 14 let. Na evropského soupeře vůbec nenarazí dívky, jejichž cesta do další fáze soutěže vede čistě přes asijské protivníky.

Obhájkyně posledního titulu narazí na Koreu, Hongkong a Thajsko. Prvním protivníkem čtvrtého nasazeného družstva budou korejské tenistky. „Je to taková asijská cesta. O soupeřkách toho moc nevíme. Obecně se dá říci, že hráčky z tohoto kontinentu jsou menšího vzrůstu. Předností je jejich velká bojovnost a pohyb na kurtu. Hodně toho naběhají a hrají údery pod rovnějšími úhly,“ míní kapitánka dívčího výběru Petra Cetkovská a předpokládá, že její hráčky potřebují k úspěchu podat opravdu kvalitní výkony. „Zadarmo nedostaneme ani bod. V poslední době se nám dařilo, máme dobré výsledky a dívky se hodně těší. Věřím, že nám to pomůže a bude tomu odpovídat výsledek,“ přeje si Cetkovská.

Chlapecký tým je druhým nasazeným a ve skupině odehraje zápasy taktéž s Koreou, dále s Ekvádorem a Německem. „Máme představu o kvalitě Němců, další dva protivníci jsou velkou neznámou. Pro všechny týmy je mistrovství vrcholem v této věkové kategorii, což pochopitelně platí také o našich hráčích. V důsledku posledního náročného programu se trochu projevuje únava, přesto doufám, že v sobě kluci najdou síly a budou úspěšní,“ řekl Tomáš Kajlík, kapitán domácího výběru, který vstoupí do turnaje střetnutím s Německem.

První hrací den začíná v prostějovském tenisovém areálu v pondělí 2. srpna od 10.30 hodin.

30 wjtf sponzor

 

 Program ZDE

Přehled chlapci ZDE

Přehled dívky ZDE