Slavit se dá různě. Někdo slaví s balónky a přáteli, někdo oslaví narozeniny zážitkem. A pak jsou tací, kteří slaví soutěží. Do poslední kategorie patří i Charita Prostějov. Charita jako celek slaví letos třicet let od obnovení činnosti. A mnohde se rozhodli toto výročí náležitě oslavit. Stejně tak v Prostějově. Na konci srpna tak ve městě vypukne Den Charity, největší dosud. Ještě předtím si ale lidé mohou zasoutěžit s „třicítkou“. Stačí se přitom symbolicky s nějakou vyfotit.

Zapojení do soutěže je přitom jednoduché. Stačí se nafotit s třicítkou (ženou, dopravní značkou nebo třeba třicítkou květin…) a poslat na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Výsledkem může být poukaz do květinářství, notebook nebo mobilní telefon. „Měli jsme za úkol trochu Charitu zpropagovat. A jelikož máme třicet let, tak vznikl nápad, že uděláme takovou soutěž. Všem se líbil, a tak jsme se do toho vrhli,“ usmívá se Vít Forbelský z prostějovské Charity. Po zaslání pak fotky poputují na Facebook. Tam už začal boj o „lajky“, který potrvá až do 23. srpna.

Charita však oslaví své výročí ještě jinak. Prostějovská pobočka organizace totiž každoročně slaví Den Charity. A zatímco loňský byl mírně řečeno komorní, ten letošní naopak slibuje velikou akci. Na ní se 30. srpna objeví nejen aktivity pro děti, ale třeba také známý Hradišťan. „Všechno směřujeme právě k této akci, včetně fotografické soutěže. A právě na ní bychom, pokud dorazí, rádi předali ceny autorům nejúspěšnějších fotek,“ sdělil Vít Forbelský.