Utkání s brněnskou Zbrojovkou mají na stadionu SCM Za Místním nádražím vždy enormní náboj. Můžeme mluvit o štěstí, že se domácí fanoušci na tohoto soupeře mohou těšit v druholigové historii eskáčka už potřetí.


Velkým svátkem pro prostějovský fotbal bylo samozřejmě především to první utkání po opětovném postupu do druhé ligy v létě 2018, kdy před kamerami České televize Hanáci zvítězili gólem v závěru utkání 2:1 a „odstřelili“ tak tehdejšího soupeřova kouče Pivarníka. Podruhé přijeli Brňané na Hanou v závěru ročníku 2019/2020, který se kvůli covidové pauze dohrával až počátkem července. Domácí dokázali favorita obrat o body, když důslednou defenzivou uhráli bezbrankovou remízu. Více v pamětích z tohoto utkání však zůstává emotivní loučení ikony obou klubů Karla Kroupy.
Do třetice to sice na první pohled vypadá, že nějakým zvláštním nábojem duel s brněnskou „flintou“ sršet nebude. Sezóna se teprve rozehrává, dřívějších Zbrojováků už v kádru eskáčka také není tolik. Jenže první dojem klame. Druhá domácí porážka na úvod soutěže by mohla na psychice Jarošíkových svěřenců zanechat nemilou stopu.
To jistě fanoušci nechtějí, proto by měli v hojném počtu své hráče tuto sobotu 7. srpna od 17.00 hodin přijít podpořit v co nejhojnějším počtu. 

ZPRAVODAJSTVÍ Z TÁBORA ESKÁČKA NAJDETE NA STRANÁCH 33 A 34