Závody? Trénink? Ne. Tentokrát prostějovský velodrom cyklistice nesloužil. Místo toho se stal letním kinem. A zároveň kulturním stánkem, kde se promítal dlouho očekávaný film místních tvůrců. Fotbalový Skřítek o radostech i strastech fotbalistů Trpenovic se dočkal slavnostní premiéry čtyři roky od začátku natáčení. Amatérský film místních nadšenců z dílny Michala Grepla, Vlastimila Langa, Lukáše Sluky a Marka Gerharda se ale dočkal opravdu velkého zájmu – o takovém si mnohé „profi“ snímky mohou nechat jen zdát.

Na velodrom totiž v sobotu 31. července dorazilo 400 lidí. Dokonce jim nestačila místa k sezení. „Podle mě to byl kolosální úspěch. Byla jsem nadšená, že jsme naplno mohli využít kapacitu velodromu. Stavět velodrom pro 400 lidí není nic lehkého, když ale vidíte, že je plno, řeknete si, že to má smysl,“ poznamenala ředitelka kina Metro 70 Barbora Kucsa Prágerová.

Právě ve spolupráci s Metrem 70 se podařilo premiéru uskutečnit. Navíc se ukázalo, že film na amatérský snímek skvěle ubíhá, pobaví a mnohým sportovcům připomene jejich vlastní působení a komické momenty. Trpenovice s nameteným kustodem, hubatou výčepní, tvořivým předsedou i (zprvu) vysmívaným trenérem bavily. Ostatně do projektu se zapojilo i Divadlo Point, v čele s bavičem Lukášem Kameníčkem. A zajímavostí je, že epizodní roli si zahrál také prostějovský politolig a vysokoškolský pedagog Petr Sokol.

Další herci pak svou nezkušenost bohatě přebíjeli nadšením. „Chtěl bych hrozně moc poděkovat tvůrčímu týmu ve složení Vlastimil Lang, Lukáš Sluka, Marek Gerhard a také pátému členovi týmu Františku Velebovi za obrovský kus odvedené práce! Jsem hrozně rád, že se dílo nakonec podařilo a z amatérského filmu se stal i díky těmto lidem prostějovský trhák. A jak říkám dle filmu mého oblíbeného herce Terence Hilla: ‚Mé jméno je Nikdo,‘ a k tomu dodávám: ‚Já jsem sice stvořil nějaké dílo, ale oni všichni tomu dali život,‘“ pravil po úspěšné premiéře nadšený Michal „Miki“ Grepl.