Město Prostějov se bude podílet na spolupořadatelství Her X. letní olympiády dětí a mládeže ČR 2022. Rozhodli o tom radní na své poslední schůzi. Na území Olomouckého kraje se budou hry konat ve dnech od 26. června do 1. července příštího roku. Olympiáda představí tradiční sporty jako atletika, plavání, basketbal či volejbal.

„Na společné schůzce mezi představiteli města a kraje byly již v loňském roce dohodnuty podmínky spolupráce. Hry X. letní olympiády dětí a mládeže ČR 2021 se v letošním roce nekonaly z důvodu epidemické situace a pořadatel Olomoucký kraj přesunul konání akce na rok 2022,“ vysvětlil primátor František Jura.

Jeho první náměstek vzápětí potvrdil informace o přesných místech, kde se olympijské soutěže budou odehrávat. „Letní olympiáda se bude pravděpodobně v Prostějově odehrávat na sportovištích velodromu, v hale Reálného gymnázia a ZŠ města Prostějova, ve Sportcentru, v areálu ZŠ a MŠ v ulici Melantrichova a pochopitelně v Národním sportovním centru Prostějov,“ vyjmenoval Jiří Pospíšil s tím, že olympiáda je důležitým projektem pořádaným pro mladé sportovce. Jde také o motivaci dětí a mládeže ještě více ke sportu. „Město Prostějov uhradí spolupořadatelský příspěvek ve výši jednoho milionu korun,“ přidal primátor Jura.