Léta žár trvá! Přestože se letošní prázdniny přehouply už do své druhé poloviny, před prostějovskou radnicí to ve středu 11. srpna skutečně vřelo. Nejprve náměstí rozehřáli místní „nemilosrdní“ rockeři ze skupiny Bezsoucitu a než slunce stihlo definitivně zmizet za radniční věží, vyhoupla se na pódium legendární kapela Laura a její tygři. Právě její vystoupení bylo zlatým hřebem dalšího týdne Prostějovského léta, u čehož Večerník nemohl chybět.

 

„Prostějov je boží město!“ Tento jednoznačný vzkaz adresoval skutečný „Šér Chán“ skupiny Laura a její tygři Karel Šůcha prostějovskému náměstí, které se ve veskrze příjemném letním podvečeru utěšeně zaplnilo. Letos šedesátiletý Šůcha kapelu založil a od počátku jí vtiskl její nezaměnitelnou image, již společně tvoří černé kalhoty i veselá rytmika, černé brýle i punková naléhavost, černé kravaty i jazzová elegance a bílé košile s rockovou energií. A k tomu všemu navrch ještě jedna dračice s mikrofonem vládnoucí nejen parádním hlasem, ale i pořádnou dávkou sex-appealu.

„Na tak parádním pódiu a náměstí jsme si letos ještě nezahráli. Moc vám gratulujeme, že to tady máte tak pěkné!“ prohlásil nadšený Karel Šůcha, který organizátory pochválil za to, že se kvůli covidu dvakrát odkládaný koncert vůbec podařilo uspořádat.

Během samotného vystoupení se pak všichni přítomní dočkali průřezem tvorbou kapely, která svoji nekonečnou a veskrze pozitivní energii pumpuje do lidí už neuvěřitelných 35 let. „Moc jsem je neznal, takže mě opravdu překvapilo, jak moc dobré to bylo,“ zhodnotil prostějovský hudebník Oli Vidmuch, který se chystal se svojí kapelou Majestico Muzikus na sobotní vystoupení na žánrově poněkud odlišném Guláš Rock Festu.

Kromě skutečně perfektního osvětlení a nazvučení mnohé z těch, kteří na akci Prostějovského kulturního léta zavítali poprvé, zaujalo „promenádní molo“ vedoucí z pódia. To na jedné straně působilo poněkud nepatřičně, na druhé straně v samotném průběhu koncertu mimo jiné opakovaně umožnilo přímý fyzický kontakt interpretů s jejich fanoušky.

„Myslím si, že večer se báječně vydařil. Na kapelu Laura a její tygři je nejenom hezký pohled, ale umí i báječně zpívat,“ podotkla Milada Sokolová, náměstkyně primátora statutárního města Prostějov.

Plného využití se tomuto molu dostane již během módní přehlídky prostějovských firem, která se na něm bude konat již tento týden, konkrétně pak ve čtvrtek 19. srpna od 18:30 hodin. Dalším nepochybným tahákem letošního programu Prostějovského kulturního léta bude také vystoupení písničkáře Pokáče, jenž je naplánovaný na úterý 24. srpna či následný vrchol v podání koncertu Michala Hrůzy.