Tak tohle asi nečekal nikdo. Do otevřených dveří vozu měla předminulý pátek hodinu a pět minut před polednem na náměstí T. G. Masaryka v Prostějově narazit cyklistka, jejíž věk nebyl zveřejněn. Zprávy Městské policie a Policie ČR se však rozcházejí... Co je jisté, žena si sama způsobila zdravotní lapálie, se kterými skončila v nemocnici.

V pátek 6. srpna v 10.55 hodin se stala na náměstí T. G. Masaryka v Prostějově dopravní nehoda, která byla nahlášena na linku Městské policie. „Řidič vozidla VW Passat zastavil při pravém okraji komunikace v blízkosti lékárny. Otevřel dveře a chtěl vystoupit, vzápětí si ale uvědomil, že nemá respirátor a otočil se pro něho. V ten okamžik narazila do otevřených dveří cyklistka v seniorském věku a upadla na silnici, kde se zranila,“ popsala událost Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje pro Územní odbor Prostějov.

Podle tiskové zprávy Městské policie Prostějov to ovšem bylo trochu jinak. „Žena na jízdním kole jedoucí za autem s manévrem řidiče nepočítala, a z bicyklu spadla na zem. Do stojícího vozu sice nenarazila, ale i tak se její pád neobešel bez zdravotní újmy. Hlídka přivolala policisty. Ti si celou událost převzali k dalšímu šetření,“ uvedl Petr Zapletal, tiskový mluvčí prostějovských strážníků a prozradil, že žena byla záchrannou službou převezena do nemocnice s podezřením na zlomeninu.

„Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 1 000 Kč. Ani u jednoho z aktérů se neprokázalo, že by řídili pod vlivem alkoholu,“ přidala Zajícová.

V souvislosti s touto nehodou se Policie ČR obrací na případné svědky nehody, aby ji kontaktovali na lince 974 781 251 nebo 735 788 541, případně na lince 158 a poskytli bližší informace k popsané události.