Šestý a poslední domácí přípravný zápas za sebou mají hokejisté LHK Jestřábi Prostějov. Na svém ledě hostili účastníka polské extraligy Jastrzebie. A zatímco v prvním duelu Jestřábi zvítězili 2:1, tentokrát si připsali jednoznačnější vítězství. Ve druhé třetině si Prostějov vytvořil dvoubrankový náskok, který ještě později navýšil. Konečné skóre tak vyznělo jasně, 5:2 pro Jestřáby.


Zprvu zápas nabídl nezáživnou podívanou plnou nepřesností. Ve 4. minutě ale mohl skórem zahýbat Eriks Ševčenko. Krátce poté se připomněli i domácí. Týmy se pak střídaly v krátkodobých tlacích a v nepřesnostech. Ve 13. minutě vodu hokejového dění rozčeřila šance a poté faul na prostějovského hráče před bránou hostí. Dvojnásobnou přesilovku, první ze dvou v zápase, však nevyužil. Následně navíc do přečíslení šli Kalns s Giminskim, Micka ale byl na místě. Následovaly nepřesnosti. Až ve 20. minutě střílel dobře Mrázek, trefil břevno.
Hosté byli důraznější a vylučovanější. Doplatili ale na rozehrávku. Ve 24. minutě se po jedné dostal k puku Tomáš Koblížek a střílel do růžku – 1:0. Následně navíc Zajíc mohl přidat další gól, český brankář Nechvátal ale skvěle zakročil. V následné přesilovce Jestřábů Mlynarovič chvátal sám na gólmana, ale Micka zasáhl skvěle. Polovina utkání přinesla dvě velké šance: Motloch šel na brankáře sám a započal krátký tlak Jestřábů vyšperkovaný třemi střelami. Hra se otevřela i přitvrdila. Častěji však pykali Jestřábi. Oslabení však dobře odbránili, navíc Jiránek a Husák šli do brejků. Prosadil se však až Motloch po vystihnutí další rozehrávky soupeře – 2:0.
Třetí třetina byla na góly nejbohatší. Hned zkraje Petr Mrázek upravil na 3:0. Hosté zabrali, a zatímco Giminski ještě na skvěle chytajícího Micku nevyzrál, Mlynarovič už uspěl a snížil. Přesilovkové góly měli na holích Zajíc i Novák. Ve 48. minutě se pak připomnělo pravidlo nedáš-dostaneš. Peleczyk v ložence neuspěl, následně naopak po individuální akci Marek Švec zapsal povedenou střelu z kruhu – 4:1. Šance se nadále střídaly v rychlém tempu. Dlouhá nahrávka Mrázka našla Jáchyma, který pěkné stahovačce zamířil, ale nedal. Hned z další akce uzmul puk český útočník Rác, který oslovil skvělou nahrávkou dalšího Čecha v polských službách Kasperlíka – 4:2. Motloch reagoval dvěma obrovskými šancemi, ale neproměnil. Na konečných 5:2 tak upravil až v další přesilovce Kloz střelou z první.

6. přípravné zápas
LHK Jestřábi Prostějov – JKH GKS Jastrzebie 5:2 (0:0, 2:0, 3:2)
Branky a nahrávky: 24. Koblížek (Havlík, Husák), 36. Motloch (Jáchym), 41. Mrázek (Jiránek, Havlík), 48. Švec (Krejčí, Zajíc), 59. Kloz (Rudovský, Novák) – 43. Mlynarovič (Kalns, Razgals), 53. Kasperlík (Rác). Vyloučení: 5:10 plus 10 min. OT + do konce utkání Rác (JAS). Využití: 2:0. Vývoj zápasu: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 5:2.
Sestavy:
LHK Jestřábi Prostějov: Micka (Altrichter) – Husák, Havlík, Zajíc, Klimíček, Krejčí Vala – Jiránek, Jáchym, Mrázek – Jelínek, Kloz, Rudovský – Motloch, Babka, Švec – Koblížek, Novák, Dubský. Trenér: Aleš Totter.
JKH GKS Jastrzębie: Nechvátal (Prokop) – E. Ševčenko, Bahaleisha, Giminski, Jass, Pavlovs, Horzelski – Kasperlík, Rác, Bashirov – Kalns, Mlynarovic, Razgals – R. Nalewajka, L. Nalewajka, A. Ševčenko – Pelaczyk, Plachetka, Wroblewski. Trenér: Rafael Bernacki.