Civilní policejní vozidlo vybavené radarem na měření rychlosti hrálo hlavní roli při páteční tragédii, která se stala v Držovicích. Policistům nedala přednost seniorka na skútru vyjíždějící z vedlejší silnice.

Následky srážky byly fatální, devětašedesátiletá žena na místě po tvrdém střetu zemřela!

Střední část páteřní komunikace v Držovicích uzavřela zhruba na dvě hodiny smrtelná nehoda. „V pátek 27. srpna před půl druhou odpoledne došlo k dopravní nehodě policejního vozidla a skútru v Olomoucké ulici v Držovicích. Podle prvotních informací devětašedesátiletá řidička skútru vjela z vedlejší ulice Jaroslava Haška na hlavní ulici Olomoucká ve chvíli, kdy tudy projíždělo policejní vozidlo,“ uvedl na dotaz Večerníku v pátek odpoledne Libor Hejtman, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Osádka policejního automobilu se snažila okamžitě poskytnout seniorce pomoc. „Došlo k tvrdému střetu a i přes okamžitě poskytnutou první pomoc řidička skútru na místě zemřela. Veškeré okolnosti této tragické dopravní nehody jsou v šetření,“ doplnil mluvčí krajské policie s tím, že více se policisté nebudou k této tragické nehodě zatím vyjadřovat.