Neoblíbený soupeř? Po letošní přípravě jednoznačně ostravská Poruba. Tým z moravskoslezské metropole na svém hřišti potvrdil roli favorita, když Jestřáby podruhé v přípravě porazil. Po výsledku 2:1 přidal další vítězný v poměru 4:3.

Zápas začal zhurta, a sice vyloučením z řad Jestřábů. Domácí s přesilovkou nenaložili ideálně, následně ale ve hře 5:5 málem skóroval Stloukal. Poté se situace otočila: Poruba šla do tří a až po skončení přesilovky měla co dělat, aby neinkasovala z hole Mrázka. V 16. minutě už se ale skóre měnilo. Husák potvrdil, že rád, často a dobře střílí a jeho přesilovkovou ránu tečoval úspěšně Marek Švec – 0:1. 20. minuta přinesla hodně vzruchu: rozhodčí nejprve neuznal branku Prostějova, vzápětí navíc udeřil exJestřáb Gřeš a bylo srovnáno.

Ve druhé třetině Poruba Jestřábům oplatila stejnou mincí. A využila přesilovku Petrem Stloukalem – 2:1. Tentokrát se na další branku čekalo poměrně dlouho, i proto, že Jestřábi pohrdli přesilovou hrou. Nicméně, dočkali se: Ve 38. minutě domácím ujel Rudovský, který po brejku mířil přesně – 2:2. Neuběhly však ani dvě minuty, kdy se znovu prosadil Tomáš Gřeš a podruhé poslal Porubu do vedení.

Třetí třetina zprvu tolik vzrušení nepřinesla. A velkých šancí bylo jak šafránu. Změnil to v 51. minutě Pavel Jenyš, který společně s další letní posilou Gumanem navýšili průběžné skóre na 4:2 pro Ostravu. V dalších minutách se na ledě přiostřovalo, Jestřábi nechtěli zápas pustit. Došlo i na odvolání gólmana, které znásobila i přesilová hra. Ta nakonec skončila dotlačením puku do brány od Šimona Jelínka a tudíž snížením. Na vyrovnání už ale Jestřábům čas nestačil. S Porubou tak opět prohráli, znovu navíc jednobrankovým rozdílem.

 

Branky a nahrávky: 20. Gřeš (Bitten), 26. Stloukal (Bitten, Szathmáry), 40. Gřeš (Stloukal), 51. Jenyš (Guman) – 16. Švec (Husák, Rudovský), 38. Rudovský (Novák, Kloz), 60. Jelínek (Jiránek, Husák). Rozhodčí: Novák, Rapák – Chamrád, Hranoš. Vyloučení: 6:4. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 210. Střely na branku: 21:43. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3.

HC RT TORAX Poruba 2011: Brízgala – Szathmáry, Kozák, Voráček, Žovinec, Slavík, Husa, Houdek – Gřeš, Bitten, Korkiakoski – Guman, Vachovec, Jenyš – Stloukal, Hotěk, Hrníčko – Špaček, Toman, Kanko

LHK Jestřábi Prostějov: Bláha – Husák, Halík, Zajíc, Klimíček, Krejčí, Vala – Beránek, Jáchym, Mrázek – Novák, Kloz, Rudovský – Jiránek, Babka, Švec – Jelínek, Koblížek, Motloch

Jiří Šejba (HC RT TORAX Poruba 2011): Prostějov hrál dobře první třetinu, měl dobré rotace a měli jsme s tím docela problémy, ale dokázali jsme se s tím srovnat. V druhé části byl výkon lepší, bylo vidět, že jsme si je přečetli a díky jinému postavení jsme měli i víc šancí. Škoda, že jsme je ale moc nevyužili. V poslední periodě jsme hru docela kontrolovali. Jinak v závěrečných minutách musí umět hráči hrát takticky a čekat na soupeřovy chyby. Tento zápas byl ale vybojovaný a všechno bylo postaveno na kvalitním výkonu našeho brankáře a celkově celý tým předvedl o hodně zlepšený výkon.

Aleš Totter (LHK Jestřábi Prostějov): V první části jsme přehrávali naše šance a byli jsme docela víc na kotouči. Ale hráli jsme to ve stoje a byl to od nás takový pohodový hokej a zápas jsme jednoduše ztratili. V druhé a třetí třetině se potvrdil náš přístup z první periody. Dneska jsme zaslouženě prohráli, Poruba byla lepší, rychlejší a lépe zacházela s kotoučem. My jim gratulujeme a pro nás to byla dobrá zkušenost před soutěží.