Bez větších problémů postoupili druholigoví házenkáři TJ Sokol Kostelec na Hané HK z úvodního kola Českého poháru mužů 2021/22, když přesvědčivě triumfovali proti Horce nad Moravou z oblastního přeboru. Za odměnu si vysloužili nadcházející mač 2. dějství ČP doma s celkem z první ligy.

„Měli jsme i štěstí, že zápas byl kvůli špatnému počasí přesunut z venkovního hřiště v Horce do haly Zory Olomouc. Kdybychom nastoupili pod širým nebem na mokru, mohlo to dopadnout jinak. Takhle jsme měli vývoj celého střetnutí pod kontrolou,“ konstatoval hlavní trenér HK David Ševčík.

„Do utkání jsme velice dobře vstoupili a díky kvalitnímu začátku získali už do přestávky rozhodující náskok. Sice nám nevyšel úvod druhého poločasu, ale pak jsme se znovu chytili. A duel v pohodě dotáhli do vítězného konce dost vysokým gólovým rozdílem,“ popsal Ševčík.

Souboj druhého kola pohárové soutěže čeká Hanáky již v pátek 10. září od 19.00 hodin v domácím prostředí městské sportovní haly Kostelce na Hané. Soupeř? Nadmíru atraktivní: prvoligista Tatran Litovel! „Kluci si tenhle zápas s favoritem určitě užijí, je samozřejmě zajímavý i pro diváky. Já však u toho bohužel nebudu, protože s naším veteránským týmem ve středu odjíždíme na Masters Handball World Cup do Chorvatska,“ prozradil Ševčík.

Jinak borci Sokola procházejí klasickou přípravou. „Odstartovali jsme ji 30. července, od té doby trénujeme třikrát týdně. Srpen byl hodně zaměřený na fyzičku, i když většina běhání a kondičních cvičení se dělala s míčem. Postupně jsme pak víc přecházeli na herní prvky.“

V případě kosteleckého mužstva nejsou potíže se skládáním hráčského kádru natolik výrazné. „Tréninková docházka během letních prázdnin samozřejmě nebyla ideální, ale poslední dobou už se zlepšuje. Většina kluků normálně pokračuje v kariéře, jen u tří nebo čtyř se priority v covidové době posunuly trochu jinam a sami pořádně nevědí, co dál. Uvidíme, každopádně mančaft pro druhou ligu bychom měli mít tak jako tak solidní,“ uvažoval Ševčík. 

KUPON:

Český pohár mužů 2021/22, 1. kolo

Sokol Horka nad Moravou – TJ Sokol Kostelec na Hané HK

23:33 (10:17)

Rozhodčí: Blanár a Verlík. Vyloučení: 6:4. Sedmičky: 3/2:1/1. Diváci: 50.

Nejvíce branek Horky: Kubeček 8/2, Přikryl a Hruda 3.

Sestava a branky Kostelce: Mayer, Navrátil – Kiš, Bílek 3, Popelka 4, Smékal 4, Dostál 3, Podhrázský 10/1, M. Grepl 2, Oščádal 1, Palička 3, Hanták 3. Trenéři: David Ševčík a Martin Grulich.