V posledním vydání Večerníku došlo z důvodu menší nepřesnosti ze strany magistrátu k některým mylným informacím ohledně harmonogramu prací a dalších uzavírek v průběhu rekonstrukce Vrahovické ulice. Večerník proto požádal náměstka primátora Prostějova Jiřího Rozehnala, aby přesně popsal současný stav a další vývoj. 

„Ve středu prvního září byl zprovozněn úsek Vrahovické ulice od křižovatky s ulicí Průmyslovou. Vrahovická ulice tak bude v následujících dnech průjezdná až k náměstí Padlých hrdinů. Od středy až do konce tohoto roku pak byl uzavřen úsek od mostu přes Hloučelu včetně mostu, kde proběhne jeho kompletní rekonstrukce, až po křižovatku s ulicí Průmyslová. Ta ovšem i nadále zůstane průjezdná na Vrahovickou směrem do centra města. Z ulice Říční bude možno odbočit na Vrahovickou pouze doleva a objízdnou trasou doprava přes ulice Pujmanova, Za Drahou, Průmyslová a vlevo směr Vrahovická do centra nebo vpravo směr Průmyslová a Dolní ulice,“ shrnul pro Večerník zcela detailně Jiří Rozehnal, náměstek primátora Prostějova.

Nutno uvést, že během tří srpnových týdnů proběhla rekonstrukce části Vrahovické ulice od křižovatky s Průmyslovou ulicí po železniční přejezd. A to celkem bleskově. „Ano, rekonstrukce vlastní vozovky této části Vrahovické ulice proběhla rychle, což kvitujeme s povděkem. Nicméně chodníky, vjezdy a zelené plochy nejsou kompletně vyhotovené a bude pokračovat jejich úprava za provozu. Jsou zde nedostatky, na které byl zhotovitel upozorněn a vyzván k odstranění. S kvalitou spokojen zatím nejsem,“ pronesl zklamaně náměstek Rozehnal.