Jeden z nejmodernějších koupacích biotopů v regionu se před pár dny rozloučil s letošní koupací sezónou zábavnou akcí pro děti i dospělé. V areálu koupaliště se tak všichni přítomní mohli podívat na ukázky cviků nejmenších členů TJ Sokol, zahrát si ruské kuželky a příjemné počasí stálo za možností se ještě naposledy vykoupat. Vedle atrakcí skýtala vyžití účastníků ještě soutěž v diskgolfu. K vidění byla také ukázka od dobrovolných hasičů a na starém hřišti proběhlo oficiální otevření pumptrackové dráhy, kterou v obci postavili už během jara.

Koupaliště v Otaslavicích má za sebou další sezónu. V rámci té letošní se kromě koupání mohli návštěvníci těšit každých čtrnáct dnů na stále oblíbenější letní kino, jež nechybělo ani první pátek po startu školního roku, kdy se posledním snímkem sezóny stala česká komedie Prvok, Šampón, Tečka a Karel. Akce pokračovala i v neděli 5. září, ukončení koupací sezóny organizátoři spojili s pro děti sice neradostným, ale vyhledávaným loučením s prázdninami.

„Letní kino jsme se letos rozhodli dávat pravidelně každých čtrnáct dní a většina filmů byla ve znamení nových českých komedií, ale také náročnějších žánrů, diváci se bavili. Určitě v tom budeme pokračovat i v dalších letech a doufám, že příští rok se už snad obejdeme i bez všech opatření, která se během letošních prázdnin měnila. Celkově však byla letošní koupací sezóna úspěšná. Červenec byl opravdu dobrý, srpen už byl trochu horší vinou počasí i různých omezení,“ ohlédl se za létem v Otaslavicích místostarosta obce a současně a provozní koupaliště Mojmír Sokol.

Během odpoledne se tak více než sto dětí mohlo těšit na drobné soutěžení, občerstvení a ty statečnější využily možnosti si ještě jednou zaplavat. O občerstvení se kromě personálu koupaliště postaraly místní hasičky, které připravily sladkou odměnu pro děti. Na začátku celé akce pronesl několik slov starosta obce Marek Hýbl a program odstartovaly děti ze Sokola, které předvedly pilně natrénované gymnastické prvky.

Dalším bodem bylo otevření pumptrackové dráhy. Pumptrack je stále oblíbenější sportovní disciplínou, kde na okruhu jezdí cyklisté přes různé vlny a klopené zatáčky. Tato dráha je v provozu sice už od začátku prázdnin, ale až nyní došlo k jejímu oficiálnímu otevření. V rámci akce se zde představili také sportovci věnující se právě tomuto odvětví a pro návštěvníky si připravili exhibici na kolech, v rámci níž předvedli různé triky a s veřejností se podělili o různé informace a rady pro všechny, kteří by chtěli tento sport provozovat.

„Viděli jsme, že poslední roky je stále větší zájem o kola i koloběžky především u naší mládeže, a tak jsme se rozhodli pro vytvoření pumptrackové dráhy. Využili jsme pro ni právě prostory starého hřiště, kde je na to opravdu ideální prostor. Nejen místní děti si dráhu velmi pochvalují, jezdí sem i z okolních obcí, takže svůj účel to jistě plní,“ přidal k novému sportovnímu areálu Mojmír Sokol.

Kromě již zmíněného se díky dobrému počasí mohla konat i soutěž v plávání. Účastníci také hojně využili možnosti zahrát si diskgolf a ruské kuželky. „Jsme rádi, že dorazila spousta dětí, a pevně věřím, že se všichni dobře bavili,“ rozloučil se se sezonou starosta obce Marek Hýbl.