Celá planeta neustále řeší koronavirus. A mezitím lidé bez plošného PR zájmu dál zhusta umírají na skutečně smrtelné nemoci s neporovnatelně vyšší úmrtností. Což se však do popředí veřejné sledovanosti dostane jen tehdy, pokud na onen svět odejde nějaká zajímavá osobnost.

Například Ladislav Lubina. Bývalý vynikající hokejista, medailista z mistrovství světa i olympijských her, český mistr, dlouholetý reprezentant, následně trenér. Ale také častý průšvihář, jenž při dopravní nehodě zavinil smrt otce známého fotbalisty Vratislava Lokvence.

Svou turbulentní profesní dráhu spojenou s ledovým sportem uzavřel loni v Prostějově. Místní prvoligové Jestřáby převzal od odstoupivšího Jiřího Vykoukala na podzim 2019, načež zkraje léta 2020 musel coby kouč LHK skončit z vážných zdravotních důvodů.

Posléze vyšlo najevo, že má rakovinu mozku s ne moc příznivou prognózou uzdravení. Láďa bojoval více než rok, nakonec zákeřné chorobě podlehl. A bez ohledu na jeho minulost platí: Rest in peace (Odpočívej v pokoji). Klid i odpuštění si nakonec zaslouží úplně každý.