Jak jsme již v minulém vydání avizovali, ligy mládežnického hokeje odstartovaly. Start do nové sezóny tak už mají hráči SK Prostějov 1913 za sebou. V jakém rozpoložení? Zatímco junioři svá utkání prohráli, dorostu oba víkendové zápasy odpadly. Starší žáci vyhráli sobotní zápas a v neděli také nakonec nehráli. Mladší žáci A byli o víkendu jen částečně úspěšní. Mladší žáci B prohráli oba zápasy stejně jako junioři.

 

 

Prostějovští junioři měli o víkendu na programu dva zápasy Regionální ligy juniorů. V pátek 17. září se utkali na domácím ledě proti Horácké Slavii Třebíč a padli 0:6. V neděli 19. září pak prohráli vyrovnanou bitvu s HK Kroměříž 3:4. Hráči dorostu měli stejně jako jejich starší kolegové odehrát dva víkendové zápasy. V sobotu 18. září proti HK Kroměříž a v neděli měli na domácím ledě nastoupit proti HC Bobři Valašské Meziříčí, vinou nemoci však byly oba zápasy přeloženy. Starší žáci naskočili v sobotu proti HC Černí vlci na ledě v Rožnově pod Radhoštěm, kde vyhráli 8:6. Nedělní utkání starších žáků proti HC Studénka bylo také odloženo na žádost soupeře. Mladší žáci A v sobotu 18. září prohráli 6:12 proti HC Černí vlci a v neděli 19. září brali proti stejnému soupeři vysokou výhru 32:1. Mladší žáci B měli víkendové výsledky nepříznivé. V sobotu 18. září prohráli 0:18 s HK Nový Jičín a v neděli 19. září padli 0:17 proti HC Zubr Přerov. Naopak 5. třída slavila výhru, když v sobotu porazila HC Šternberk 14:3.

V tomto týdnu SK Prostějov 1913 čeká

Junioři pod vedením Michala Janečka a Libora Miškovského odehrají v následujícím týdnu dva zápasy. V pátek 24. září mají na programu venkovní zápas s HOKEJ Uherský Ostroh a v neděli 26. září nastoupí na domácím ledě s HC Lvi Břeclav. I prostějovský dorost pod taktovkou hlavního trenéra Martina Půčka sehraje v následujících dnech dva zápasy. V sobotu 25. září nastoupí na ledě soupeře HC Uherské Hradiště. V neděli 26. září sehrají taktéž venkovní zápas proti Tigers Zlín. To starší a mladší žáky čeká v týdnu pouze jedno utkání. Starší žáci a mladší žáci A mají svoje utkání již ve středu 22. září na ledě HC Olomouc. Mladší žáci B nastoupí k zápasu v sobotu 25. září na domácím ledě proti HC Slezan Opava.