Podzim je zde, půlka října minula takřka nepovšimnuta. A hle – dál se sportuje, dál fungují školy, dál jsou otevřené obchody. Jenže na jak dlouho?

K nepříjemným myšlenkám svádí jednak rostoucí počty lidí v nemocnicích, druhak potom prohlášení hygieniků, že budou dělat obří kontroly dodržování nyní platných opatření. Hlavně však jsou strašákem vládní politici.

Nenechme se mýlit, vláda Andreje Babiše ještě stále vládne, předání moci se nekonalo. A co s Babišem přicházelo (nejen) pro sportovce víme – chaos, amatérismus, tragikomické a nerealizovatelné příkazy a zákazy. Člověk se tomu musel smát. Do doby, než si uvědomí, že i teď má vláda prostor pro své běsnění.

Navíc se ho reálně můžeme dočkat. Adam Vojtěch už řeší zkrácení doby platnosti testů, to, že nebudou proplácené. Dokonce si znovu pohrává s myšlenkou respirátorů ve třídách či povinnými respirátory na pracovištích. A kdoví, co ještě politici vymysleli ale nezveřejnili.

V souvislosti s tím vším to vypadá, že se například fotbalový podzim ještě dohraje. Jenže hokej, florbal, volejbal či basketbal mohou být v ohrožení. Znovu. Jestliže přitom před rokem šlo „jen“ o umrtvení sportu, nyní už by se mohlo jednat o klinickou smrt.