Prostějovský hokej snesl v minulých letech mnoho nálepek. Třeba ambiciózní tým, kterému se však nedaří plnit cíle. Nebo mužstvo, v němž hráč může nastartovat nebo taky ukončit kariéru – často nic mezi tím. Nyní však může získat nově i pověst klubu, v němž se trápící se hráči rozpomenou na lepší časy. A ve skvělé formě začnou řádit.

To je nepochybně dobrá zpráva. A ještě lepší je, že se skutečně týká povícero hráčů. Příkladem může být brankář Ondřej Bláha. Ten přišel před minulou sezónou ze Vsetína, kde se mu příliš nedařilo. V Prostějově plní roli jedničky a znatelně pookřál, tým se na něj může spolehnout. Totéž platí o Jakubu Babkovi, s tím rozdílem, že se jedná až o letošní posilu. Dříve byl velmi dobrým hráčem, ve Vsetíně přišel mírný útlum, aby následně v Prostějově naplno rozvinul svůj potenciál celoplošného hráče.

Ještě větší rozdíl je ale vidět u dvou ofenzivních es Jana Rudovského a Jana Kloze. Oba hráli v předešlém ročníku za Havířov. A trápili se v něm, nebodovali, zůstávali za očekáváním. Jedná se přitom o zkušené a kvalitní hráče, hráče rozdílové. Dnes? Úplně jiný obrázek. Rudovský s Klozem řádí v rovnovážném počtu hráčů a zejména v přesilovkách. Kloz atakuje čelo statistik, Rudovský se zas může pyšnit tím, že má úspěšnost střelby skoro 30 procent a je produktivní i při nízkém ice-timu. V pobytu na ledě jsou pak oba v kladných číslech a oba už dokonce stihli překonat své bodové příspěvky z minulé sezóny. Paráda!

Pokud tak Jestřábi v minulosti byli spojováni s něčím negativním, nyní si naopak připisují skvělý přídomek – tým, ve kterém můžete restartovat kariéru!