Zřejmě sebevraždou se v pondělí krátce po poledni rozhodla ukončit svůj život 47letá žena z Prostějovska. Nedaleko Nezamyslic vstoupila do kolejiště ve chvíli, kdy tudy projížděl rychlík ve směru od Němčic nad Hanou.

 

Rychlík Regiojet směřoval z Bohumína do Brna. Tam však včas nedojel. U Nezamyslic, v místech kudy mnoho lidí nechodí, jej zastavil střet s ženou. „Ta při střetu utrpěla zranění neslučitelná se životem. Z cestujících ve vlaku nikdo nebyl zraněn. Veškeré okolnosti této tragické nehody jsou předmětem dalšího šetření,“ potvrdil policejní tiskový mluvčí Libor Hejtman. Nehoda se stala ve 12.08 hodin, provoz na trati byl obnoven ve 14.48 hodin. Vlaky projíždějící Nezamyslicemi nabíraly po dobu šetření nehody velké zpoždění. Cestující byli přepravováni náhradní autobusovou přepravou.

K tragické nehodě došlo hned v úvodu minulého týdne. V pondělí 15. listopadu po poledni vstoupila před rozjetý vlak u nezamyslického nádraží sedmačtyřicetiletá žena. Zda úmyslně, nebo šlo o nepozornost, nechce policie komentovat. A hovorní nebyli ani místní občané. Co je neodvratitelné tak skutečnost, že srážka s vlakem přivodila nebohé ženě zranění, kterým na místě podlehla.

„V pondělí patnáctého listopadu po dvanácté hodině jsme přijali oznámení o sražení osoby vlakem před železniční stanicí v Nezamyslicích. Podle dosavadního šetření sedmačtyřicetiletá žena z Prostějovska vstoupila do kolejiště ve chvíli, kdy ve směru od Němčic nad Hanou projížděl rychlík. Při střetu utrpěla zranění neslučitelná se životem,“ informoval Libor Hejtman, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. Jak dodal, z cestujících ve vlaku nikdo nebyl zraněn. „Provoz na trati byl obnoven krátce před patnáctou hodinou.“

Večerník se vypravil na místo neštěstí, ale příliš informací se nám zjistit nepodařilo. Jakoby byla pondělní událost obestřena záhadou. „Nic o tom nevím,“ zněla nejčastější odpověď cestujících na nezamyslickém nádraží. Sdílní nebyli ani v samotné budově. „Nebudeme nic komentovat, je to na vyšetřování policie s drážní inspekcí,“ odmítali se pouštět do spekulací.

Jedna taková se ale přece jen objevila. „Myslím si, že to byla sebevražda, protože se tragédie stala na takovém místě, že tam by asi normálně nikdo nepřecházel,“ svěřila se zhruba padesátiletá dáma. Šetří tedy policisté tragédii i jako možnou sebevraždu? „Vhledem k rodině zemřelé nebudeme o této smutné záležitosti víc informovat. Veškeré okolnosti této tragické nehody jsou předmětem dalšího pátrání,“ zareagoval mluvčí krajské policie.

Starostu obce se nám koncem týdne na mobilním telefonu zastihnout nepodařilo.