Hodně divoký průběh měla účast Zdeňka Koláře na turnaji v turecké Antalyi. Pořadatelé kvůli problémům s počasím neustále přesouvali zápasy. K utkání 1. kola měl prostějovský tenista nastoupit v pondělí, nakonec se na kurt dostal až ve čtvrtek, a to hned dvakrát. Mezi zápasy měl přitom jen hodně krátkou přestávku, což se podepsalo pod porážku s nejvýše nasazeným Jaume Munarem ze Španělska.

„Nebylo to příjemné. Z pondělí se zápasy přesunuly na úterý, pak středu a nakonec ještě o další den. Pro všechny to ale bylo stejné. V současné době jsem rád, že vůbec hrajeme,“ poznamenal Kolář.

V 1. kole narazil počtvrté v kariéře na Lorenza Giustina a poprvé italského soupeře porazil ve třech setech 6:3, 3:6, 7:5. Klíčová byla jedenáctá hra rozhodujícího dějství, v níž prorazil servis protivníka. Po krátké pauze vyzval Munara, proti kterému využil dva ze šesti brejkbolů, sám ale ztratil podání hned v šesti případech. „Servis neposlouchal. Možná jsem byl i trošku unavený po předchozím utkání,“ řekl po porážce 2:6, 4:6 Kolář.